Latif Erdoğan: Gülen, Vehbi Koç ve Fuat Doğu'dan Örgüt Kurma Talimatı Aldı
Bir zamanlar FETÖ elebaşı Gülen'le hareket eden ve FETÖ'den ayrılan Latif Erdoğankatıldığı canlı yayın programında gündeme bomba gibi düşecek bir iddiada bulundu.
"VEHBİ KOÇ ve MİT MÜSTEŞARI GÜLEN'DEN TALEP ETTİ"
Latif Erdoğan, FETÖ'nün 1971 yılında Vehbi Koç ve dönemin MİT müsteşarı Fuat Doğu'nun Gülen'e bir örgüt kurmasını talep ederek kurulduğunu iddia etti.
"ÖRGÜT KURMA GÖREVİNİ ALDI"
CNN Türk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunup yönettiği Türkiye'nin Gündemi programına katılan Latif Erdoğan FETÖ'nün kuruluş hikayesini anlatırken "Gülen'in insanlardan biat alama süreci de 1971, 1972 yılı diyelim ki bir dönem önce, 3 - 5 ay evvel Ankara'da Gülen,Vehbi Koç, o zamanın MİT Başkanı Fuat Doğu, Yaşar Tuangül bir yemek yiyorlar... O dönemde bir de İzmir'de Nurcu denildiği zaman öcü gibi bakılan bir ortam da Gülen'inVehbi Koç'un evinde Fuat Doğu'yla, Yaşar Tunagil'le başka kim varsa orada beraber yemek yemeleri enteresandır. Ve ondan sonra örgüt planlaması oluyor.Gülen oradan aldığı direktifler artık diyoruz. Bugün anlıyoruz onu. Bir örgüt kuruyor.
("Kimden aldığı emirle?" sorusu üzerine) MİT'ten aldığı emirle yapıyor. Yani Fuat Doğu'dan aldığı emirle yapıyor!" dedi.
KOÇ GRUBU'NDAN HENÜZ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI
Latif Erdoğan'ın iddialarına Koç Grubu'ndan henüz bir cevap gelmezken, grubun kurucuları olan Vehbi Koç'la ilgili atılan bu iddiaya nasıl cevap vereceği ise merakla bekleniyor.