A Milli Futbol Takımı'nın 9 Eylül Salı günü İzlanda ile oynayacağı 2016 Avrupa Şampiyonası eleme maçı öncesi bu ülkedeki yanardağ tehlikesinin sürdüğüne dikkat çekildi.
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Fatih Terim, İzlanda'daki yanardağ patlaması ve maçın oynanıp oynanmayacağı ile alakalı soruya "Yanardağın aktif olduğunu biliyoruz. Hepimiz bekliyoruz. UEFA bu konuda karar verecek" yanıtını verdi.
TERİM: "YANARDAĞIN AKTİF OLDUĞUNU BİLİYORUZ"
Fatih Terim, antrenman sonrasında Semih Kaya'nın sakatlığı nedeni ile kadrodan çıkarıldığını ve yerine herhangi bir futbolcuyu çağırmayacağının altını çizdi. Daha sonra Terim "Maç başka bir yerde oynanabilir mi?" sorusunu esprili bir dil ile "Zaten hep biz dışarıda oynuyoruz" şeklinde bir yanıtlama yoluna gitti. UEFA'nın bu konuda İzlandalı yetkililerden bilgi alıp 7 Eylül'de karar vereceği vurgulandı.
A Milli Takım'ın akşam yapılan antrenmanını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören küçük oğlu Cemal ile birlikte seyretti. Ayrıca yöneticiler Arif Koşar ve Cengiz Zülfikaroğlu da antrenmanı izledi.
Ay yıldızılıların antrenmanını down sendromlu minik Melek Tolar da takip etti. Minik kızı idman sonunda Fatih Terim, "Benim minik meleğim" diye severken futbol topunu küçük kıza hediye olarak sundu.
İZLANDA HAVA SAHASI UÇUŞ TRAFİĞİNE AÇIK
Bardarbunga volkanı patlaması sonrasında şu anda İzlanda hava sahasının uçuş trafiğine açık durumda olduğu ifade edildi.
SON KARAR 7 EYLÜLDE
Ancak, İzlandalı yetkililerin sunacağı rapora göre de UEFA'nın, 7 Eylül'e kadar bu konuda karar vereceği dile getirildi.
ERTELENİRSE MART AYINDA OYNANACAK
Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ise maçın normal programa göre mevcut koşullarda oynanacak şekilde hareket ettiklerine değinirken, maçın güvenlik nedeni ile ertelenmesi durumunda boş takvimi nedeni ile Mart ayına alınma ihtimali bulunduğunu aktardı. 

FEDERASYONDAN AÇIKLAMA
İzlanda'yı tehdit eden yanardağ patlamasının İzlanda-Türkiye Euro 2016 eleme maçını etkileyip etkilemeyeceği ile ilgili açıklama yapıldı..

Türkiye Futbol Federasyonu, Bardarbunga Yanardağı'ndaki faaliyetin A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde deplasmanda İzlanda ile yapacağı maç için engel oluşturmadığını bildirdi.
TFF'den yapılan açıklamada, İzlanda ile Türkiye arasında 9 Eylül Salı günü oynanacak müsabakayla ilgili olarak bölgede yaşanan volkanik aktivitenin yakından takip edildiği belirtilerek, "UEFA ile yapılan görüşme çerçevesinde bugün saat 18.00 itibarıyla maçın oynanmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Durum UEFA ve federasyonumuz tarafından yakından izlenmektedir" ifadeleri kullanıldı.