Kara çarşaf” giyerek, bölgeye girmeye çalıştığı öğrenilen kadının ifadesi alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. İngilizolduğu iddia edilen kadının sorgusunda İtalyan olduğu belirlendi.

Edinilen bilgilere göre, olay, sabah saatlerinde meydana geldi. Sokağa çıkma yasağının 25’inci gününde devam ettiği Surilçesinde çatışmaların yaşandığı bölgenin girişine gelen “kara çarşaflı” bir kadın, güvenlik noktasını aşarak, içeriye girmeye çalıştı. Polis, güvenlik noktasında kadını durdurarak, üst araması yaptı. Bu sırada kadının yabancı olduğunu fark eden polis, çarşafı çıkardı.

Üzerinde bir tablet bilgisayar ile fotoğraf makinası çıkan kadının, çatışmaların yaşandığı bölgeyi gezmek amacıyla geldiğini ileri sürdüğü de öğrenildi.

Gözaltına alınan kadın, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

İTALYAN ÇIKTI

Görevli polislere İngiltere vatandaşı olduğunu söyleyen “kara çarşaflı” kadının, İtalya vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Kadının, İngiltere’de ikamet ettiği de öğrenildi. Öte yandan, Kurşunlu Camii ve çevresini gezmek için bölgeye girmeye çalıştığı yönünde ifade veren kadının, kara çarşafı, bölgeye girebilmek için giydiğini söylediği de ileri sürüldü.