İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Viranşehir'de önemli açıklamalarda bulundu
"Teröristler bombalı aracı uzaktan kumanda ile patlattı. Lojmanda kediye süt veren çocuk ve teröristi kovalayan bekçimiz şehit oldu" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan önemli açıklamalar geldi.

TALİMATI BİZZAT VATANDAŞIN KENDİSİ VERDİ
Viranşehir'de saldırının bulunduğu yerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'le birlikte bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Viranşehir'deki vatandaşlar sağduyulu, vatansaver bir tablo ortaya koydu. Herkes şunu bilsin ki, terörle mücadeleden asla geri adım atılmayacaktır. Bu talimatı bizzat vatandaşımızın kendisi vermiştir."
Soylu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle: 
KEDİYE SÜT VEREN MASUM ÇOCUĞU ŞEHİT ETTİLER
Bakan soylu konuşmasına şöyle devam etti: 
Belirlemelerimize göre teröristler Mardin Mazıdağı'ndan direk olarak buraya intikal etmiş bir araç sürücüsünün kaçmak üzere olay yerinden uzaklaşıp uzaktan kumandaya patlatması süretiyle araç patlatılmıştır. Loüjmanda kediye su veren bir çocuğumuz kediye süt verirken şehit olmuştur.  
BEKÇİMİZ TERÖRİSTİ KOVALARKEN ŞEHİT OLDU
Bekçimiz teröristi kovalarken şehit olmuştur. Şu anda hastanelerimizde 2 yoğun bakımda toplam 11 yaralımız bulunuyor. Birçok konut bu patlamadan etkilenmiştir. Bu tür terör olaylarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bu terör olayların amacı milletimizce malumdur. İnsanlarımızın hayatına direk kasteden cani bir örgütün olayıyla karşı karşıyayız. 
TALİMATI VATANDAŞ VERDİ: GERİ DÖNÜŞ YOK
Burada önemli olan özellikle vatandaşlarımız hem bu cani örgüte hem de bunların siyasi uzantılarına karşı Viranşehir'de ortaya koymuş olduğu bilinçli, sağduyulu, vatansever bir tablodur. Buradan ne adaletimizin çalışmasında ne güvenlik kuvvetlerimizin ortaya koymuş olduğu kararlılıkta hiçbir geri dönüşün olmadığını bizatihi ifade etmek istiyorum. Bu talimatı bizzat vatandaşın kendisi vermiştir. Milletimizle birlik ve beraberlik içerisinde hem de ülkemizin huzurunu, istikrarını bozmaya çalışan bizim karar mekanizmalarımızı etkilemeye çalışan unsurlara göz açtırmayacağız. İşte kısa bir süre önce gerek Viranşehir'de gerek Şanlıurfa'da eylemleri gerçekleştirmeye çalışanlara dersleri verilmiştir. 
BUNLAR NEREDE OLURSA OLSUN HESAP VERECEKLER
Millet emin olsun ki bunlar nerede olursa olsun, bu menfur olayları gerçekleştiren canilerin cezasını veriyoruz. Hiçbir vicdan bunların cezasız bırakılmasını kabul edemez. Vatandaşlarımızın tüm hasarları devletimiz tarafından karşılanacaktır. Hem sayın Cumhurbaşkanımız hem de sayın Başbakanımızın talimatları açık ve nettir. En kısa zaman içerisinde karşı karşıya kalmış oldukları bu  durum telafi edilecektir. Başta Mahsun evladımıza, güvenlik görevlimiz şehidimiz İbrahim Kete'ye Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyoruz. Başta aileleri olmak üzere aziz milletimize başsağlığı temennilerimizi iletiyoruz. 
BU SALDIRI HUKUKA, DEVLETİMİZE, KARDEŞLİĞİMİZE YAPILMIŞTIR
ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ: Şehitlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Türkiye'nin terörle mücadelesi dün olduğu gibi bugün de sürecektir. Hakimlerimize, savcılarımıza, zabıt katiplerimize, mübaşirlerimize yapılan terör saldırılarının amacı çok net. Bunlara yapılan saldırılar hukuka, adalete, devletimize, birliğimize, kardeşliğimize yapılmıştır. Terör örgütleri PKK, DEAŞ, DHKP/C'nin tamamı adaleti yıldıramayacaktır. Geçmişte de yargıda verdiğimiz şehitler oldu. İzmir'de yakın tarihte yapılan terör saldırısında şehidimiz var. İstanbul Çağlayan'da vardı. Bunların hiçbirisi yargı görevini yapanları yolundan çevirmeyecektir. Bu vesile ile tekrar yargı camiamıza büyük geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimiz, güvenlik güçlerimiz ve herkes ayaktadır. 
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI FARUK ÇELİK: Olay duyulur duyulmaz sayın İçişleri Bakanımız ve Adalet Bakanımız Viranşehir'e intikal etmiş oldu. Bu saldırı adalete yapıldığı bir yönüyle doğru ama bu 250 bin Viranşehir'e, insanlığa dönük bir saldırı olduğunu ifade etmek istiyorum. Hala bunu hissetmeyenler varsa Viranşehir'deki bu tabloyu görmeyi ve bunu hissedeceklerini düşünüyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor bütün vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum.