Belediyeler işleminin kendileri tarafından yapıldığının anlaşılmaması için, özel iş makineleri kiralayarak, gece saatlerinde belirlenen yerlere hendek kazdırıyor.

Silah bırakarak sınır dışına çekilmesi beklenen terör örgütü PKK’nın, çatışmasızlık sürecinde belirli pilot bölgelere silah ve mühimmat yığarak iç savaş planları yaptığı istihbarat raporlarına yansıdı. Suruç saldırısı sonrası düğmeye basan terör örgütünün, pilot çatışma bölgeleri oluşturma planını önceki gün Silopi’de başlattığı öğrenildi. Belirlediği il ve ilçelerde kurtarılmış çatışma bölgeleri oluşturmak isteyen PKK, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin beklenmedik operasyonlarıyla hayal kırıklığına uğradı. Halk desteğini giderek kaybeden örgüt, 90’lı yıllara dönüldüğü algısı oluşturmak için şimdi de devleti Olağanüstü Hal ilan etmeye zorluyor.

HDP’Lİ BELEDİYE İŞ MAKİNESİ KİRALAYARAK HENDEK KAZDIRIYOR

Öte yandan örgütün kurtarılmış bölgeler için mahalle aralarına kazdığı hendekler, HDP’li belediyelerin desteği ile gerçekleştiriliyor. Belediyeler işleminin kendileri tarafından yapıldığının anlaşılmaması için, özel iş makineleri kiralayarak, gece saatlerinde belirlenen yerlere hendek kazdırıyor. Güvenlik güçlerinin hendekleri kapatmak için operasyon başlatması örgütün kirli planlarını bozdu. Bu durumdan rahatsız olan örgüt, önceki gün polisin Şırnak-Silopi’deki hendekleri kapatmak için operasyon başlatması üzerine bölgeyi adeta yangın yerine çevirdi. Polisleri mahalleye sokmak istemeyen örgüt, 3 sivil vatandaşın ölümüne neden olurken, çıkan çatışmalarda onlarca kişi de yaralandı.