HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkında Meclis çalışmalarına 5 birleşim katılmadığı gerekçesiyle milletvekiliğinin düşürülmesi için Meclis Genel Kurulu'nda oylama yapıldı. Hezer'in milletvekilliği 324 oyla düşürüldü. Öztürk'ün ardından HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da milletvekilliği düşürüldü.
DEVAMSIZLIK GEREKÇESİYLE VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün milletvekilliği, "devamsızlık" nedeniyle TBMM Genel Kurulunda yapılan oylama sonucunda düşürüldü.
Genel Kurulda AK Parti, oylamanın açık oylama şeklinde yapılması talebinde bulundu. Bu talebin daha önce gelmesi nedeniyle gizli oylama talebi işleme alınmadı.
Öztürk'ün ekim, kasım ve aralık 2016'da, beşer birleşimi aşan devamsızlığı nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesi yönündeki TBMM tezkeresi oylandı.
324 KABUL OYU, 20 RET OYU VERİLDİ

Öztürk'ün milletvekilliği, TBMM İçtüzüğü gereği üye tamsayısının salt çoğunluğu olan 276'nın üzerinde oyla düşürüldü.
Genel Kuruldaki oylamaya 344 milletvekili katıldı. 324 kabul oyu, 20 ret oyu verildi.
Oylamanın ardından TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Öztürk'ün milletvekilliğinin düşürüldüğünü duyurdu.
AZ SAYIDA CHP'Lİ OYLAMAYA KATILDI

Kararı HDP milletvekilleri, sıra kapaklarına vurarak protesto etti.
Bu arada az sayıda CHP milletvekilinin oylamaya katıldığı görüldü.
FAYSAL SARIYILDIZ'IN DA MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da milletvekilliği Genel Kurul'daki oylama sonucunda düşürüldü. Bu karar ile HDP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 55'e düşmüş oldu.
YÜKSEKDAĞ VE AYDOĞAN'IN DA VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Daha önce, HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ ile, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın da milletvekilliği düşürülmüştü.