Galatasaray Adası bana göre semboldü. Ada yıkılabilir. Ama bu yıkım öyle bir yara açtı ki üst üste gelen itibarsızlaştırma hareketine bir de ada katıldı. Biraz araştırdım. Ada neden kiraya verildi?

Anlatayım... Farelerin her biri kedi kadardı. Cirit atıyorlardı. İnsanlar korkuyordu. Tuvaletlerinden tutun havuzuna kadar her şey enkaza dönmüştü. En sonunda kiraya verelim dediler. Peki kiranın kontratını kim yaptı? Türkiye’nin iyi hukukçularından Mehmet Helvacı... Daha sonra kiralayanlar kaçak inşaat yaptı. Kongre üyesi olanlara yüzde 20 indirim yaptı. Ama adayı güzelleştirdi.

Birçok kişi eski başkan Duygun Yarsuvat’a ‘Kiracıyı çıkar. Biz yine eskiden olduğu gibi ucuz çayımızı, kahvemizi içip yemeğimizi adamızda yemek istiyoruz’ dediler. Çok uğraştı Yarsuvat bunun için... Çıkaramadı. Sonunda hem mahkemeye hem belediyeye ‘kiracı benim mülkümün üstüne kaçak yapılar inşaa etti’ dedi ve pazar günkü o yıkım felaketi yaşandı.

Ben son olarak şunu söyleyeceğim... O adanın sahibi Fenerbahçe, Beşiktaş ya da Trabzonspor olsaydı, size yemin ediyorum ki kiracının bırakın çıkmasını Türkiye’yi terk ederdi. Çok üzüldüm...