Erdoğan, Yükselen Güç Çin'in Cumhurbaşkanı Şi Cinping ile Görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü G 20 Zirvesi programındaki ilk durakÇin'in Devlet Başkanı oldu. Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şi Cinping ile görüştü.
YÜKSELEN GÜÇ ÇİN
Sahip olduğu geniş toprakları, büyük ve üretken nüfusu, doğal kaynakları, büyümeye devam eden ekonomisi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki veto gücü, nükleer silah kapasitesi ve uluslararası politikayı etkileme gücü ile günümüzde uluslararası arenanın önemli bir aktörü haline gelen Çin ve Türkiye arasında basına kapalı bir toplantı gerçekleşti.

OBAMA ZİRVESİ ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN GÖRÜŞME
Görevi bırakmasına birkaç ay kalan ABD Başkanı Barack Obama ve CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü bir araya gelmesinden hemen önce Erdoğan ve Şi Cinping arasındaki görüşme dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak amacıyla bulunduğu Çin'in Hangzhou kentindeki Xi-hu Devlet Konukevi'nde, Şi Cinping ile bir araya geldi.

4 ANLAŞMA İMZALANDI
Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından liderler, iki ülkenin heyetleri arasındaki toplantılara başkanlık etti. Heyetler arasında ikili anlaşmalar imzalandı. İki ülke arasında çeşitli alanlarda 4 anlaşma imzalandı. Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Enerji İdaresi ileTürkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında yenilenebilir enerji alanındaki işbirliği anlaşması ve kömür alanındaki işbirliği anlaşması imzalandı.Türkiye'nin antepfıstığının Çin'e ithal edilmesi gibi anlaşmalar da imzalandı.