Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bir otelde 'Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanları Kurultayı' düzenlendi.Bilal Erdoğan, 81 ilden gelen imam hatip okul başkanları ve öğrencilerine seslendi.

Toplantıda ilk sözü alan Milli eğitim bakanı Yılmaz'ın ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan kürsüye çıktı. Sözlerine gençlerin geleceği temsil ettiğini söyleyerek başlayan Bilal Erdoğan, şunları söyledi:

"En heyecanlı hissettiğim anlar gençlerle bir araya geldiğimiz anlar. Elbette Dünya önemli bir dönüm noktasında, ülkemiz önemli bir dönüm noktasında. Böyle bir dönüm noktasında ülkemizin geleceğini elde tutan siz kardeşlerimiz dünyanın geleceğine de damgasını vuracak olan nesillersiniz."

İSRAİL'İN GÜVENLİĞİNE YÖNELİK STRATEJİ GELİŞTİRİLİYOR: Bilal Erdoğan gençleri zor bir geleceğin beklediğini söylerken "Bu kardeşlik iklimini yaşayamadığımız, yaşatamadığımız bu dönemeçte baktığımızda İsrail'in güvenliğine yönelik strateji oluşturulmaya çalışıldığını görüyoruz" dedi.
İSLAM ÜLKELERİNİN İSTİKRARSIZLAŞMASINI İSTİYORLAR

Erdoğan, şöyle devam etti: "Maalesef İsrail'in güvenliğinden anladıkları İsrail'in çevresindekilerle barış içersinde eşit şartlarda yaşaması değil, başka ülkelerin, yani İslam ülkelerinin istikrarsızlaştırılması. Yani İslam ümmeti ne kadar karmaşa içersinde olursa, İsrail'in o kadar güvende olacağını düşünen bir zihniyetle karşı karşıyayız.

TÜRKİYE'Yİ KUŞATMA OPERASYONUNUN BİR PARÇASI

Selahattin Eyyübi'nin kemikleri ne kadar sızlarsa İsrail o kadar güvende olur zihniyetiyle karşı karşıyayız. Mekke ve Medine ne kadar güvende olmazsa İsrail o kadar güvende olur zihniyetindeyiz. Bu tüm dünyada barışı da tehdit eden zihniyetin kendisidir. Kudüs'ün başkent olarak tanınması, Türkiye'yi kuşatma çevreleme operasyonun bir parçası olarak geçmektedir. Müttefiklerimizle mücadele içersine, savaş içersine sokulmaya çalışıyoruz."

SİZLER ERDOĞAN'IN NESLİSİNİZ

'Bütün bunlar Allah'ın kader planı içerisinde bir damla bile değildir. Öğrencilere "Eskiden müttefikleri eleştirmeyen bir Türkiye vardı. Biz bunları aşarak büyüdük. Sizler bunları görmediniz bile" diye seslenen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Genç kardeşlerim sizler Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı ve başbakanlığın neslisiniz. Bendeniz sizin yaşınızda imam hatip öğrencisiyken başbakanın sağlığı ile değişen ülke ekonomisi, koalisyon arasındaki geleceğe bakıyorduk. Siz ne kadar tasarlarsanız tasarlayın bütün bunlar Allah'ın kader planı içerisinde birer damla bile değildir. Bir gün hapiste olan cumhurbaşkanımız 3 sene sonra gümbür gümbür iktidara geldi. Eminim size gelen ağabey ve hocalarınız geçmişin zorluklarından bahsediyordur ama sizi de zor bir gelecek bekliyor."