İSTANBUL Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Tülay Işık, yoğun kar yağışı nedeniyle alınan önlemler hakkında açıklama yaptı. 245’i ekip ve 150 çekiciyle teyakkuzda olduklarını belirten Tülay Işık, uyarılar sonucu ciddi olumsuzlukların yaşanmadığı ifade etti. 
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Tülay Işık, yoğun kar yağışı için 24 saat esasına göre yollarda olduklarını belirterek, 1300 personelin görev başında olduğunu söyledi. 245 ekip ve 150 çekicinin görev yaptığını bildiren Tülay Işık "Bütün İstanbul’da amacımız yoğun kar yağışı altında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, olası kazalara karışmasını önlemektir, Bu anlamda vatandaşlarımıza şunu söylüyoruz; Yoğun kar yağışı olduğu günlerde, toplu taşıma araçlarını tercih etsinler. Kesinlikle hız yapmasınlar. Bakın bir sürücünün hızını 1 km/sa azaltması halinde kazaya karışma riski yüzde 4 azalıyor. Bilimsel verilere göre, uluslararası yapılan bir çalışmada ölümlü ve yaralanmalı kazaların yüzde 30’u maalesef hızdan kaynaklı. Onun için kesinlikle hız yapmayalım, yol ve hava şartlarına göre araç kullanalım" dedi.
Kış şartlarında araçlarda bulundurulması zorunlu malzemelere dikkat çeken Tülay Işık, "Bunlar zincir, takoz, çekme halatı gibi. Bunları mutlaka bulundursunlar. Sürücülerimizin can güvenliği açısından çok önemli" diye konuştu. Büro hizmetlerindeki personelin çoğunu dışarıda görevlendirdiklerini söyleyen Tülay Işık, söyle konuştu:
"AKOM’la da koordineli çalışıyoruz. Kriz merkezinde bulunan görevli amirden gelen bilgiler doğrultusunda nerede bir olumsuzluk ve kaza var ise en yakın çekici ve görevliyi yönlendirerek olumsuzluğu bertaraf ediyoruz. Amacımız başta ana arterler olmak üzere tüm yolları açık tutmak. Uyarıların yavaş yavaş dikkate alındığını görmekteyiz. Sağ olsun sürücülerimiz uyarılarımızı dikkate alıyorlar ki şu ana kadar ciddi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Tüm personelle birlikte teyakkuzdayız. Yoğun kar yağışının bitimine kadar teyakkuz hali devam edecek" dedi.
MO(TT)(FOTOĞRAFLI)