Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın öldürülmesi olayından sonra kentte eli silahlı kişilerin gezerek 3 kişiyi infaz etmesi ve iş yerlerine silahla ateş açmaları güvenlik zafiyeti yaşandığı tartışmalarını gündeme getirdi.

Konu ile ilgili  konuşan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, “Bizim eksik bıraktığımız bir konunun olmadığını düşünüyorum. Konular soğuk kanlılıkla değerlendiriliyor ve konun gereği yapılıyor. Burada polis silah kullansın, devlet çatışmanın içerisine çekilsin isteniyor” dedi.

“NE EFKAN ALA BURAYA GELDİ, NE DE BEN KAHVALTI YAPTIM”

Olayın yaşandığı gün eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Diyarbakır da olduğu yönündeki iddialara ise ““Ne Efkan Ala, buraya geldi. Ne de ben Efkan Ala ile bahsedildiği gibi kahvaltı yaptım. Tamamen asparagas. Kamuoyunu farklı yönlendirme, farklı bilgilendirme ve algı yapmaya dönük bir hareket” diye cevap verdi.

ÇATIŞMAYA ÇEKİLMEK İSTENİYORUZ

Olayların yaşandığı gün Ala’nın Diyarbakır’da olduğunu reddeden Böğürcü “Bizim eksik bıraktığımız bir konunun olmadığını düşünüyorum. Konular soğukkanlılıkla değerlendiriliyor ve konun gereği yapılıyor. Burada polis silah kullansın, devlet çatışmanın içerisine çekilsin isteniyor. Bunlar soğuk kanlılık içerisinde değerlendiriliyor. Kesinlikle bir zafiyet söz konusu da değildir. Konular dikkatli bir şekilde yönetiliyor. Şehri gören her tarafından kamerası olan bir mobesa sistemimiz var. Valiliğimizin başkanlığında oluşturduğumuz kriz merkezi de sürekli aktif halde”dedi.