pkk, mhp, özcan yeniçeri, dershanelerin kapatılması,
Dershanelerin kapatılması konusunu Meclis'te gazetecilere değerlendiren MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Dershanelerin kapatılmasının terör örgütlerine yakıt sağlamak" anlamına geleceğini söyledi.

Eğitim sisteminin yapboz tahtası olmaması gerektiğine dikkat çeken Özcan Yeniçeri, "dershaneleri kapatmadan önce dershaneleri ihtiyaç haline neler getiriyor, aileler çocuklarını neden dershanelere gönderme ihtiyacı hissediyor" önce bu soruların cevaplarını vermek gerekiyor dedi.

Her arz kendi talebini yaratıyor diye MHP milletvekili, "Dershaneler ihtiyaçlarını karşıladığı için gidiyorlar. Siz bu ihtiyacı ortadan kaldırmadan neye göre dershaneleri ortaya kaldırıyorsuz" diye sordu.

Özcan Yeniçeri sözlerine şöyle devam etti:

Dershaneleri kaldırıyorum demekle dershaneler kaldırılmaz. Öncelikle dershanelere giden yolu kapatmak gerekir. Dershaneleri, onlardan daha iyi bir eğitimi devlet okullarında hayata geçirerek dershaneleri ancak kaldırabilirsiniz.

Hükümetin dershaneleri kaldırmadaki amacının siyasi olduğuna vurgun yapan MHP'li Özcan Yeniçeri, "Hükümet bir yerlerle hesaplaşıyor" şeklinde konuştu.

PKK DA DERSHANELERİN KALDIRILMASINI İSTİYOR

Dershanelerin özellikle Doğu ve Güneydoğu'da çocukları sokaktan alıkoyduğuna dikkat çeken MHP'li Özcan Yeniçeri, "Dershanelerin kapatılması terör örgütlerine yakıt sağlamak anlamına geleceğini söyledi.