Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Kadın Kolları Kongresi’nde konuşma yaptı.


Başbakan Davutoğlu, özetle şöyle konuştu: 

“Özgecan kardeşimize bu hunharca saldırıyı yapanları lanetliyorum ve adaletin en sert şekilde mukabelede bulunacağını ümit ediyorum. Annesi muhterem Songül hanımla telefonla konuştum. Taziyelerimi paylaştım. Bu tür şiddetin bir daha olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız, yapmaya devam edeceğiz.

Özgecan evladımızın adının yaşaması, herkesin bu adı anması için Antalya'da açacağımız gençlik merkezinin adını Özgecan Aslan koyacağız. Ta ki bu genç kızımızın acısı unutulmasın. Kadına uzanan eller kırılsın. Kim uzatırsa uzatsın, kadına uzanan eller kırılsın. Bu elleri kıracağız. İnsanoğlunun gördüğü en namert kişi, kadına el uzatan kişidir.

Annesini doğum sırasında kaybeden birisi olarak en asli görev annelerimizi, kadınlarımızı koruma görevidir.

Kadına yönelik şiddeti tümüyle ortadan kaldırmak için seferberlik ilan ediyoruz. AK Parti kadın teşkilatları, bütün Türkiye'de şu andan itibaren kadına yönelik şiddet konusunda seferberlik halindedir.

Sizinle birlikte gelin güzel bir kampanya başlatalım. Ben ve eşim, bugünden itibaren kadına yönelik şiddet konusunda kapsamlı bir seferberlik başlatıyoruz. Sizler de buna eşlerinizle katılın.

Özgecan için, şiddet görmüş bütün kadınlar için, kadınlarımız seslerini yükseltmeli, ayağa kalkmalı. Özgecan için, şiddet gören bütün kadınlar için. Kadına uzanan eller kırılsın.

Alanya’ya yeni bir üniversite kuruyoruz, hayırlı olsun.”