Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Şişli'de 10 işçinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yaptığı değerlendirmede "Can kaybetmek bu kadar kolay olmamalı" ifadesini kullandı.
 
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Şişli'deki asansör kazasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan Akdoğan, "Can kaybetmek, hayat kaybetmek bu kadar kolay olmamalı" dedi.
 
Türkiye'de son dönemde inşaat alanında çok büyük yatırımlar yapıldığına değinen Akdoğan, bunlara paralel olarak iş güvenliğinde de aynı hassasiyetin sergilenmesi, aynı kalite çıtasının yukarı çekilmesi gerektiğini bildirdi.

"2012'DE İŞ GÜVENLİĞİ YASASI ÇIKTI" 
 
Akdoğan, 2012'de bu amaçla bir iş güvenliği yasası çıkarıldığını anımsatarak son olaydan sonra hem adli hem idari soruşturma açıldığını kaydetti.
 
Akdoğan, Bakanlar Kurulu'nda bu konunun çok ayrıntılı bir şekilde ele alındığını ve sektörde bununla ilgili nasıl sorunlar yaşandığının tartışıldığını ayrıca Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun görevlendirildiğini belirtti.

"YA DENETİM YA EĞİTİM SIKINTISI" 
 
Bu tür olayların yaşanmasının arkasında "ya bir denetim sıkıntısı ya da eğitim sıkıntısı olduğunu" ifade eden Akdoğan şunları söyledi:
 
"Temennimiz böyle acı olayların bir daha yaşanmamasıdır. İnsanımızı geri getiremiyoruz, bundan gerçekten ciddi dersler çıkarılması gerekiyor ama sadece kamu olarak, devlet olarak değil... Siz Meclis'te yasa yaparsınız, bakanlıklarınız gerekli adımları atar ama en ucunda yine insan faktörü var, onun eğitimi var, onun denetimi var. Bütün bunlar sadece kamunun yaptığı işler değil."
 
"Canlarımızı geri getiremiyoruz ama bundan sonrası ailelerine sahip çıkmak" diyen Akdoğan, hak sahiplerine gerekli ilgiyi göstermek, onların acılarını hafifletecek adımlar atmak ve bundan sonrasıyla ilgili gerekli tedbirler geliştirmenin devletin ve kamunun görevi olduğunu kaydetti.