Mardin ilini Nusaybin ilçesinde çekildiği iddia edilen kayıtta, çatışma esnasında bir askerin komutanına telsiz ile bilgi aktardığı ve sıcak çatışma halinde olduğu görülüyor. Fakat o anlarda bir patlama sesi yükseliyor ve asker bir anda yere yığılıyor.

Bu yaşananlarsa, en az iki askerin konuşlandığı odada yer alan farklı bir kişi tarafından kayda alınıyor.

Fakat asker ve komutanı arasında telsiz diyalogunun da yer aldığı bu görüntülerin PKK'ya yakınlığı ile bilinen ajansın eline nasıl ulaştığı sorusu tartışmaya konu oldu.

Ekşi Sözlük'te bu görüntüler ve ajans tartışmaya devam edilirken, kaydın bölücü terör örgütü PKK'nın eline nasıl geçtiği merak konusu!

Diğer taraftan çatışmaların yaşandığı bölgelerden paylaştığı haber ve fotoğraflarla bilinen "Efeler Jöh Taburu" adlı Twitter hesabından konu ile alakalı yapılan açıklamada, söz konusu askerin vurulmadığı, silahta sıkışan merminin patlaması sonucu kendini yere attığı ifade edildi. Askerin yaralı olduğu, hastaneye sevk edildiği ve durumunun iyi olduğunu ifade eden "Efeler Jöh Taburu", şu bilgileri paylaştı:

"Anf tarafından yayılan videoda bahsi geçen askerimiz yaralı olarak Hakkari askeri hastanesindedir şuan için durumu iyi. Yayılan video'da askerimiz vurulmuyor uçaksavarın üst mekanizması sıkışıyor majör sıkışması yani isabet değil. Sıkışmadan dolayı sert şekilde tepme yapıyor bu normal tetiğe basar basmaz geri yitiyor askerimizi vurulma olayı asılsız."

Tüm bunlara rağmen güvenlik hakkında tartışmalarına sebep olan bu videonun PKK'nın eline nasıl geçtiği hala belirsizliğini korumaya devam ediyor.