Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gece geç saatlerde sel ve heyelan felaketinin yaşandığı Artvin'in Hopa ilçesine geldi.


Hopa Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada gazetecilere açıklama yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bölgede yağış olacağı konusunda Pazar günü bir uyarı gönderildiğini hatırlatan Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

ÖLÜ SAYISI 8, BİR DE KAYIP VAR

"Şiddetli yağış olacağını ifade etmiştik. Hatta belediyemiz ve kaymakamlık vatandaşı ikaz etmişti. Gerçekten yaptığımız tahminlere göre şiddetli yağış bekliyorduk. 6 saatte 250 milimetre gibi; bakın Türkiye’de bir yılda yağanın 640 milimetre olduğunu düşünürsek, 4 aylık yağış 6 saatte yağdı. Kuvvetli bir yağış. Bütün ekiplerimizle buradayız. Yaraları saracağız. Ama tabi maalesef heyelandan dolayı toplam hayatını kaybedenlerin sayısı 8. Bir de yavrumuz var kayıp. Onun da muhtemelen denize kadar gittiğini kabul ediyoruz. Onu da sabahleyin ekipler aramaya başlayacak. Muhtemelen 9 tane hayatı burada kaybettik."

Bakan Eroğlu, yaralıların durumunun iyi olduğunu da belirterek, "Konuyu Başbakanımız bizzat takip ediyor. Acil olarak Başbakanlık tarafından 10 milyon lira gönderildi. İhtiyaç oldukça gönderilecek. Bölgedeki iş makineleri ve tüm araç gereçleri bu tarafa sevk ettik. Trabzon, Samsun, Erzurum, Kars ve Artvin’den tüm ekipler buraya gelecek. Yağışlar yarın da biraz daha devam edecek ama şiddetli değil" ifadesini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra hastane önünde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi ve teselli etti.

ÖLÜ VE KAYIP KİMLİKLERİ

Bakan Eroğlu’nun açıklamasının ardından ölü sayısı 8’e yükselirken, bir kişinin ise hala kayıp olduğu belirtildi. Buna göre Hopa’daki selde ilk belirlemelere göre hayatını kaybeden 8 kişinin kimlikleri şöyle:

Hacer Kara (56), Altan Kara (60), Funda Toksoy (41), Sabri Acıbadem (41), Nermin Demir (59), Emniyet Gedik (55), Ünsal Gedik (41), Erdal Eren Gedik (17).

Hopa’da sel sularında kaybolduğu ileri sürülen 5 yaşındaki Taha Su’nun aranmasına ise sabahın ilk ışıklarında devam edileceği belirtildi.