Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Mehmet Çökelek (38), 18 ay önce bir Türk şirketinde inşaat işçisi olarak çalışmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti. Çökelek'in 31 yaşındaki eşi Vecihe Çökelek, 18 ay önce inşaat işçisi olarak Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye giden eşinden haber alamadığını söyledi. İlk iki ay eşi ile telefonda konuştuğunu belirten Vecihe Çökelek, daha sonra bir daha görüşemediğini ve kendilerini aramadığını kaydetti.
Reyhanlı’da kiralık evde Halime (14), Mehmet Ömer (13) ve Elif (7) adlı çocukları ile eşinin eve döneceği günü sabırsızlıkla beklediklerini anlatan Çökelek, “2014 yılı Ekim ayında bir Türk inşaat firması ile inşaat işçisi olarak Bakü’ye gitti. 2-3 ay telefonla görüştük. Bir problem yoktu. Son konuşmamızda para alamıyorsan biletini kes gel dedim. O da tamam dedi. Ondan sonra bir daha konuşamadık. Bizi arayıp sormadı. Şirketi aradım, çıkışını yaptıklarını söylediler. Şu anda nerede olduğunu bilmiyorum. Haber de alamıyorum. 3 çocukla ortada kaldım. Tarlada çalışıp çocuklarıma bakıyorum. Ama kendisinin yanımızda olmasını çok istiyorum. Çocuklarıma her türlü desteği versem de babalarını istiyorlar. Babalarını unutmalarını istemem. Ben tek başıma ve çocuklarımla ortada kaldım. Kendinin gelmesini çok istiyorum. Başına her ne geldiyse bilmiyorum. Konsolosluğa başvurdum, gereken bilgileri verdim. Eşimle ilgili haber olursa bilgilendirin dedim. Ekim ayında beni aradılar, 'Eşiniz pasaportunun vizesini 2017 tarihine kadar yenilemiş'. Bende 'Adres olarak nereyi vermiş' dedim. Onlarda adres olarak Reyhanlı’yı ve kullanılmayan telefon numaralarını vermiş. Ondan sonra herhangi bir bilgi alamadım. Eşimin evine dönmesini çok istiyorum. Gelsin çocuklarının yanına, 3 çocukla ortada kaldım. Kendisi İstanbul’a gittiğinde bile bir ayı geçirmiyor geri geliyordu” dedi.
Vecihe Çökelek, çocuklarının da babalarını merak ettiklerini, hatta parasızlık nedeniyle büyük kızı Halime’nin okula gidemediğini söyleyerek şöyle dedi:
"Eşim evlenmişse de razıyım. Çocuğu olmuşsa da razıyım. Ailesini getirip gelse de razıyım. Sadece beni burada kendi olmadan yaşatmasın. Her şeye razıyız. Yeter ki evine ve ailesine gelsin. Biz burada kendisine her türlü desteği vermeye hazırız.”
Halime Çökelek ise, babasını çok özlediğini, tek isteklerinin babasının evine gelmesi olduğunu söyledi.
İlkokula giden 7 yaşındaki Elif de, hasretinden fotoğrafını öptüğü babasına “Baba seni çok özledim. Seni çok seviyorum ne olursun gel. Bizi bırakma. Ben okula başladım. Yanımıza gel” diyerek seslendi. Annesine sarılıp gözyaşlarına boğulan Elif, babasının bir an önce dönmesini istedi. 
Kaynak: İHA