Alman hükümeti, 260 Alman askerinin ve Tornado uçaklarının İncirlik Üssü'nden geri çekilmesini öngören planı onayladı.
Savunma Bakanı Ursula von der Leyen toplantının ardından yaptığı açıklamada, bakanlar kurulunun Tornado keşif uçakları ve bir yakıt ikmal uçağının da yer aldığı yaklaşık 260 kişilik Alman askeri birliğinin İncirlik'ten Ürdün'e taşınması önerisini kabul ettiğini belirtti.
ÜRDÜN'DE FİKİR AYRILIĞI VAR

Mecliste temsil edilen siyasi partiler, terör örgütü IŞİD karşıtı koalisyonu keşif uçuşlarıyla destekleyen Alman askerlerinin Ürdün'e nakledilmesinden yana çıkıyor. Sadece Sol Parti Almanya'nın IŞİD'le mücadeleden çekilmesini talep ediyor.
Silahlı kuvvetler raportörü Bartels, Ürdün'deki El Azrak üssünün Alman askerleri için İncirlik'ten daha tehlikeli olabileceğini söyledi. Ürdün'deki hava üssü ABD tarafından da kullanılıyor.
NATO'DAN İLK YORUM

NATO ise Türkiye ile Almanya arasındaki görüş ayrılıklarının üzüntüyle karşıladığını duyurdu. NATO merkezinden yapılan açıklamada, Genel Sekreter Jens Stoltenberg'in Berlin ve Ankara ile sürekli temas halinde olduğu ve her iki ülkenin de terör örgütü IŞİD ile mücadeleye önemli katkıda bulundukları belirtildi. NATO sözcüsü Alman haber ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada 'konunun başka türlü çözümlenememiş olmasının üzüntüyle karşılandığını' söyledi.
ABD SESSİZ KALMAYI TERCİH ETTİ

ABD Savunma Bakanlığı İncirlik anlaşmazlığını yorumlamaktan kaçındı. Bakanlık sözcüsü Jeff Davis, bunun Türkiye ile Almanya arasındaki bir konu olduğunu söylemekle yetindi.