Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, terör örgütü PKK/KCK adına şehir yapılanmasını çökertmek amacıyla çalışma başlattı. Ekiplerin çalışması sonrasında Küçükdikili Çınarlı ve Kavaklı mahallelerinde önceden belirlenen adreslere Sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, KCK sorumlusu olduğu belirlenen Ramazan T. ile HDP üyesi Mehmet T., Mehmet K., Mehmet A., Şakir G., H.E. ve Ö.E. gözaltına alındı.

Çocuklar ifadeleri alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, 5 kişi ise TEM Şube Müdürlüğü’nde sorguya alındı.

UYKUDAKİ ÇOCUKLARA DİKKAT ETTİ

Günün ilk ışıkları ile belirlenen adreslere giren Özel Harekat ve TEM Şubesi ekipleri, örgüt üyelerini yataklarında yakaladı. Gözaltına alınan zanlılar sorgu için Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.TEM Şubesi polisleri, zanlıların evlerinde tek tek arama yaptı. Aramalar sırasında, uykudaki çocukları rahatsız etmemeye dikkat etti. Çocukları uyandırmamak için evin lambasını yakmayan polisler, el fenerleri yardımı ile arama yaptı. Evlerde yapılan aramalarda, örgütsel döküman, operasyonlarda ölü olarak ele geçirilen örgüt üyelerine ait fotoğraflar ve dijital verilerin saklandığı bellek taşıyıcılar ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler incelenmek üzere TEM Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Ekiplerin gün içerisinde yaptığı çalışmalarda gözaltına alınan zanlı sayısı da 8’e yükseldi.