Bozdağ, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Futbolda şike davası, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmeye başlandı. Davanın önemli isimlerinden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da kumpas iddiasıyla, ’paralel yapıyı’ işaret ederek bir dava açtı. Hem şike davasını hem yeniden yargılama sürecini hem de Yıldırım’ın kumpas iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Bozdağ, devam eden bir yargılamada, işin esasına dair bir değerlendirme yapmasının mümkün olamayacağını söyledi.

Türkiye’de özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasından sonra, pek çok dosyayla ilgili iddiaların ortaya çıktığını, bununla ilgili yargılamaların olduğunu belirten

Bozdağ, 17 Aralıktan ve Anayasa Mahkemesinin, bireysel başvuru üzerine verdiği kararlardan ortaya çıkan yeni durumların bulunduğunu hatırlattı.

Bozdağ, bunlarla ilgili değerlendirmenin yargı tarafından yapılacağını ifade ederek, böyle bir sürecin başlamış olmasının önemine işaret etti.

Mahkemelerin verdiği kararların, "kumpas, sahte belge" şeklinde toplumda bir algı oluşturmasının, hukuk devleti adına çok kötü olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Biz bundan da fevkalade rahatsızız. Çünkü yargıya güven, yargının verdiği kararlardan memnuniyet, yargının yaptığı her türlü iş ve eylemde hukuk içinde kalması, hukuku ve adaleti üstün tutmasıyla ancak mümkün olabilir. Bu tür iddialar yargıya güveni de yargı hizmetlerinden memnuniyeti de olumsuz etkilemektedir. Dileriz ki bundan sonraki süreçte ortaya çıkacak kararlar, yargı üzerindeki bu tür gölgeleri de ortadan kaldırır" diye konuştu.

"Cezaevlerinde annesiyle kalan 450 çocuk var"