Bingöl'de Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in yaralanması, yardımcısı Atıf Şahin ile Güvenlik Şube Müdür Vekili Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olmasıyla sonuçlanan saldırının göstere göstere geldiği ortaya çıktı.
 
Silahlı kişilerin hedefi olan Ürker ve ekibinin denetim sırasında yeterli güvenlik önlemi alıp almadığı tartışılmaya başlandı.

Karın boşluğuna aldığı mermiyle yaralanan Ürker’in, önlemler çerçevesinde yaya olarak yaptığı denetimde çelik yelek giymesi halinde yara almadan kurtulacağı ifade edildi. Ayrıca, olay yerinde yapılan tespitlerde, eldeki istihbaratlara karşın yeterli koruma önlemi alınmadığı kaydedilirken, koruma sayısının yetersiz olmasına ve Ürker ile beraberindekilerde uzun namlulu silah bulunmadığına dikkat çekildi.  Ürker’in koruması Uğur Atlı’nın, yaklaşan araçtan şüphelenmesine karşın ateş başladığı sırada polis ekibinden saldırganlara yönelik karşı ateş açılamamış olması da Ankara’daki Emniyet Genel Müdürlüğü’nde değerlendirmeye alındı. Zırhlı aracı olmasına karşın bölgeyi uzun süreli yaya olarak dolaşan Ürker’in açık hedef haline geldiği belirtildi.