Mutlu YUCA- Taner BAYAR/ BOLU, () - İZZET Baysal Vakfı, Bolu'da lise birincilerini ödüllendirdi. İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman, Diyarbakır'da bayrağa yapılan saldırı nedeniyle bu yıl öğrencilere bayrak da hediye ettiklerini söyledi.
Bolu merkez ve ilçelerinde bulunan 57 liseyi başarıyla bitirerek birinci olan öğrenciler için Mimar İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mebrure ve İlhan Bağışgil Spor Salonu'nda ödül töreni düzenlendi. Törene Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Çavuşoğlu, İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman, veliler ve öğrenciler katıldı. Mustafa Yaman vakıf olarak her yıl başarılı öğrencileri ödüllendirdiklerini belirterek, "Her yıl verdiğimiz ödüllere ek olarak bu yıl öğrencilere bayrağımıza yapılan saldırı nedeniyle bayrak da hediye edeceğiz. Bayrağımıza sahip çıkalım ve onu bayramlarda ve özel günlerde evimize asalım" dedi.
Törende ilk ödül Anadolu Öğretmen Lisesi'nden birincilikle mezun olan görme engelli Merve Erten'e verildi. Başarılı olmak için iki kat daha fazla çalıştığını söyleyen Erten'in konuşması salonu dolduranları duygulandırdı. Erten'e Vali Zahteroğulları tarafından takdir belgesi, İzzet Baysal broşu, içerisinde kitap ve bayrağın bulunduğu çanta hediye edildi. Başarısıyla göz dolduran genç kıza İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da tablet PC hediye edildi. Vali Zahteroğulları, Erten'i başarılarından dolayı tebrik etti. Törene katılan protokol üyeleri tarafından okullarını birincilikle bitiren öğrencilere ödülleri verildi.

FOTOĞRAFLI