KAYSERİ'de 5 yıl önce kurulan Melikşah Vakıf Üniversitesi'nde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlayan, aralarında çeşitli ülkelerinde gelenlerin de bulunduğu 462 öğrencisi mezun oldu.
Fen Edebiyat Fakültesi önündeki etkinlik alanında şölen havasında geçen ilk mezuniyet törenine Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, Mütevelli Heyeti üyeleri, Rektör Prof.Dr. Mahmut Mat, üniversitenin kurucu rektörü Prof.Dr. Reşit Özkanca, Üniversite Genel Sekreteri Veli Demirci, öğrenci ve aileleri katıldı.
Paşhan Yılmazel’in sunuculuğunu yaptığı törende öğrenciler aileleri ve arkadaşlarıyla  fotoğraf çektirdi. Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, 5 yıl önce kurdukları Melikşah Üniversitesi’nden ilk mezunları vermenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şöyle dedi:
"Hayatta sizleri bekleyen birçok fırsat, olumlu yanı sıra birçok olumsuzluklar da olabilir. Her şeye rağmen geleceğe umutla bakmamız lazım. Başarı için 4 temel kriteri unutmayalım. Yapacağımız işteki inancı, ümidi, azmi ve kararlılığı unutmayalım."
Rektör Prof.Dr. Mahmut Mat da, mezun öğrencilerden sürekli kendilerini yetiştirmelerini, çok çalışmayı, yaptıkları işe tutku ile bağlanmalarını kendilerinden istenen ve beklenenin çok daha fazlasını gerçekleştirmelerini istedi. Rektör Prof.Dr. Mat, şöyle dedi:
"Her zaman kendinize, ailenize, bulunduğunuz mahalleye, bulunduğunuz şehre, ülkenize faydalı bir insan olmak için gayret göstermenizi arzu ediyoruz. Üniversite öğrenimiz boyunca elde ettiğiniz; öğrenmeyi öğrenme, çok çalışma ve dayanışma yetenekleriniz sayesinde karşılaşacağınız her türlü problemin kolaylıkla üstesinden geleceğinize inancımız tamdır. Elimizdeki bu değerli anahtarla her türlü kapıyı açacağınız ve her alanda başarılı olacağınıza inanıyorum."
Okulunu birincilikle tamamlayan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Zeki Şahbaz mezun arkadaşları adına konuşmasında, "Üniversite denilince akla öncelikle akademik bilgi, akılcılık, eleştirel ve özgür düşünce ortamı gelir. Akademik disiplini, sorgulamayı, eleştirel düşüncenin yanı sıra hoşgörüyü, özgürlüğü, demokrasiyi ve ezber bozma pratiğini de sizlerden öğrendik" dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra sahneye çıkarak diplomalarını alan ilk mezunlar havai fişek gösterileri eşliğinde keplerini havaya fırlattı. Geceye Gökhan Türkmen konseriyle devam eden öğrenciler Melikşah’ın ilk mezuniyet töreninde doyasıya eğlendi.

FOTOĞRAFLI