EĞİTİM kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla gerçekleştirilen 'Beyaz Bayrak Projesi'ne katılan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, okul müdürlerine seslenerek, "Ellerinde imkanları olmasına rağmen bu imkanları ilgisizlik ve gamsızlık nedeniyle değerlendirmeyen müdürler olduğunu görüyoruz. Herkes yerel imkanları sonuna kadar değerlendirmelidir" dedi.
Kayseri’de Beyaz Bayrak almaya hak kazanan 40 eğitim kurum için tören düzenlendi. Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen törene Vali  Orhan Düzgün, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Kayseri’de 40 okulun daha şartları yerine getirerek, Beyaz Bayrak almaya hak kazandığını belirterek, Beyaz Bayraklı okul sayısının da böylece 149’a ulaştığını söyledi.
VALİDEN OKUL MÜDÜRLERİNE UYARI
Kayseri Valisi Orhan Düzgün de konuşmasında, projenin eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla hayata geçirildiğini dile getirerek, "Bütün okulları Beyaz Bayrak sahibi yapabilmeyi arzu ediyoruz” dedi. Konuşmasında okul müdürlerine de seslenen Düzgün, müdürlük makamının sadece yazı yazma makamı olmadığını belirterek şöyle konuştu:
"Okul müdürlerimiz yerel imkanları en üst düzeyde kullanmalıdır. Müdürlük sadece üst makama yazı yazma yeri değildir. Bazen müdürler, bize 'şu eksiğimiz vardı, yazıyı üst makama yazdık' şeklinde savunma yapıyor. Tabii ki devlet olarak tüm ihtiyaçları gidermenin gayretindeyiz. Ancak bazen müdürler de kendi oturdukları odalardan başlayarak, okulların iç, dış mekanları ve çevre düzenlemeleri için yerel imkanları harekete geçirmelidirler. Bunun yanında tüm imkanlara sahip olan, ancak ilgisizlikten ve gamsızlıktan olanakları değerlendirmeyenlerin olduğunu görüyoruz. Herkes bu konuda gayret göstermeli ve okullarımızdaki standartları üst seviyeye taşımalıdır."
Yapılan konuşmaların ardından Vali Orhan Düzgün ve diğer protokol mensupları Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okul yöneticilerine, okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen sertifika, Beyaz Bayrak, prinç levha ve beyaz gül verdi. Daha sonra günün anısına  fotoğraf çektirildi.