Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, engellilerin rahat şekilde ders yapabilmelerine yönelik düzenleme yapan 22 okula düzenlenen törenle 'Engelli dostu okul' unvanı verildi.
Gaziantep'in merkez Şahinbey Kaymakamlığı ilçede bulunan 122 okuldan engellilere yönelik düzenleme yapmasını istedi. Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kurulan komisyon yaptığı denetimde düzenleme yapılan 37 okulun çalışmalarını yeterli bularak çeşitli incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler neticesinde 22 okula 'Engelli dostu okul' unvanı verildi.
Engelli dostu olan okullar için bugün Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde toplandı düzenlendi. Törene Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Adıgüzel, Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Kemal Küçükcan, Sakatlar Derneği Başkanı Hulusi Kalender ile ilçedeki okulların idarecileri katıldı. Törende konuşan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, engellilere her konuda destek olmaları gerektiğini ve bu doğrultuda okullarda düzenlemelere gidildiğini ifade etti. Turan, 'Engelli dostu okul' projesini sürdüreceklerini ve ilçedeki tüm okullarda düzenlemeler yapılacağını da dile getirdi.
Törene katılan engelli derneklerinin temsilcileri de uygulama ile engellilerin hayatlarının kolaylaştığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından 22 okulun idarecisine 'Engelli dostu okul' tabelası verildi.

FOTOĞRAFLI