ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), tüm dünya üniversitelerini web performanslarına göre derecelendiren '4 International Colleges & Universities' tarafından Türkiye’de ilk 10’da dünya genelinde ilk bin arasında yer aldı.
ÇOMÜ, geçen yıl Türkiye'de 11’inci sırada yer bulduğu, üniversitelerin interneti hangi verimlilikte kullandığıyla web üzerinden makale yayınlanması ve kullanılması dikkate alınarak '4 International Colleges & Universities' tarafından yapılan sıralamada bu kez 9’uncu oldu, dünya çapında da 812’nci sıraya yerleşti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendam, ÇOMÜ’nün son yıllarda en büyük yatırımı bilişim teknolojilerine yaptığını belirterek, "Günümüzde üniversitelerin kalitesini gösteren önemli bir ölçü birimi de interneti nasıl ve ne kadar kullandığınız. ÇOMÜ iki yıl önce sadece 45 TB internet kullanımına sahipken bu rakam bugün 600’ün üzerine çıktı. Aynı zamanda nitelikte de ciddi iyileşmeler var. Araştırmacılarımız ve öğrencilerimiz artık daha çok makale ve diğer bilimsel materyalleri indiriyor ve kendileri de bilgi üretimine daha fazla katkı veriyor" dedi.
'4 International Colleges & Universities' listesinde Türkiye’deki ilk 10 üniversite şöyle:
1. Anadolu Üniversitesi (Eskişehir), 2. İstanbul Üniversitesi, 3. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Ankara), 4. İstanbul Teknik Üniversitesi, 5. Boğaziçi Üniversitesi (İstanbul), 6. Gazi Üniversitesi (Ankara), 7. Hacettepe Üniversitesi (Ankara), 8. Ankara Üniversitesi, 9. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 10. Uludağ Üniversitesi (Bursa).