EĞİTİM Sen Adıyaman Şubesi, Uluslararası Anadili Günü'nde tabela ve bina içerisindeki birimlere Türkçe ifadelerin yanına Kürtçesini de yazdı.
Hoca Ömer Mahallesi'nde bulunan Eğitim Sen Adıyaman Şubesi önünde toplanan Eğitim Sen üyeleri tarafından bina girişinde bulunan tabela Türkçe ve Kürtçe olarak yenilendi.
Bina önünde toplanan kalabalık adına konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Hediye Kılınç, "Türkiye'de demokratik açılım çerçevesinde 'seçmeli anadil dersleri' uygulaması komik, trajik ve vicdansızcadır. Eğitim biliminin temel ilkesini oluşturan 'Anadilinde eğitim' taleplerinin kaba milliyetçi, ırkçı, şoven duygu ve tepkilerle karşılandığı bir ortamda, Türkçe dışındaki anadillerinin varlığına ve öğrenilmesine karşı çıkmak, bir yönüyle eğitim biliminin en temel ilkesine karşı çıkmak anlamına gelmektedir. Sendika olarak, Anadil Günü'nü kutlarken, anadilinde eğitim taleplerini daha güçlü ifade etmek ve çok dilli yaşamı kendi sendikamızdan başlayarak hayata geçirmek için tabelalarımızı Türkçe-Kürtçe olarak değiştirdik" diye konuştu.
Kalabalık, açıklamanın ardından dağıldı.