HDP'nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği kongresinde Sebahat Tuncel'in yerine Eş Başkan seçilen Figen Yüksekdağtelevizyondaki performansıyla İmralı'dan tam not aldı. HDP heyetiyle görüşen PKK lideri Abdullah Öcalan, HDP'nin yeni Eş Başkanı için övgü dolu sözler sarfetti.

ÖCALAN'DAN HDP'NİN YENİ EŞ BAŞKANI'NA TAM NOT!

İmralı'da Öcalan'la görüşen HDP heyetinde yer alan isimlerden İdris Baluken, ada dönüşü görüşmeden bazı notlar paylaştı. ANF'den Ali Barış Kurt'a konuşan Baluken, Öcalan'ın HDP kongresini takip ettiğini söylerken ilginç bir detay aktardı. HDP'li vekil Öcalan'ınFigen Yüksekdağ'ı televizyondan izlediğini, katıldığı bir tartışma programındaki performansını çok başarılı bulduğunu iletti.

TELEVİZYONDAKİ PERFOMANSINI ÇOK BAŞARILI BULMUŞ! 

İdris Baluken Öcalan'ın HDP kongresi ve yeni Eş Başkan için söylediklerini şöyle aktardı:

Sayın Öcalan'ın HDP kongresini takip ettiğini, coşkunun ve heyecanın önemli olduğunu söyledi. Yeni seçilen eş başkanlara ve parti organlarına başarılar diledi. Eşbaşkanların hem tarz, üslup, yoğunlaşma ve emek boyutuyla çok çalışmaları gerektiğini; bu konuda kendilerinden beklentilerinin yüksek olduğunu ifade etti. Her iki eşbaşkanın birbirini destekleyecek şekilde, birbirlerinin eksiklerini tamamlayacak şekilde yaklaşmalarının doğru olacağını söyledi. Demokratik ulus çözümü doğrultusunda bütün halkları HDP çatısı altında buluşturulmasının önemli olduğunu ifade etti. Bu konuda kendi kitaplarını önerdiğini; o kitaplarda aslında bütün politik perspektifle ideolojik çözümlemelerin bulunabileceğini ifade etti. Her iki eş başkana özel selamlarını, başarı dileklerini iletti. Figen Hanım'ı (Yüksekdağ) televizyondan izlediğini, katıldığı bir tartışma programındaki performansını çok başarılı bulduğunu iletti. Önümüzdeki dönemde de Figen Hanım'ın Türkiye siyaseti açısından önemli çalışmalara imza atacağına inandığını söyledi.