Günümüzde, insanlık her geçen gün teknolojik gelişmelerle çevrelenmiş bir dünyada yaşarken, dünya üzerinde modernleşmekten kaçınan ve dış dünyadan tamamen izole bir şekilde yaşayan kabileler de bulunmaktadır. Biz de bugün sizlere bu izole ve aynı zamanda çok vahşi 5 kabileden bahsedeceğiz.

1. Sentinelli Kabilesi :

Hint Okyanusu’nda bulunan Kuzey Sentinel Adası, inanılmaz ormanlara ve sahillere sahiptir. Fakat bu adaya dışarıdan kimsenin girmesine izin verilmemekte. Çünkü adada yaşayan yerel kabilelerin medeniyeti reddetmeleri ve dışarıdan rahatsız edilmek istemedikleri için yabancılara karşı tutumları çok sert. Ada topraklarında veya yakınlarda yabancı birini gördükleri an öldürmekte hatta alçaktan uçan helikopterlere alevli oklar ve büyük sapanlarla kayalar fırlatmaktadırlar. Tüm bu yaşananlardan sonra Hindistan hükümeti adaya bir elçi grubu göndermiş fakat elçilerin kabile tarafından yenmesi üzerine adaya girişler tamamen yasaklanmıştır. Bu medeniyetten uzak ve izole ada dünyada birçok kişinin ilgisini çekse de kimse adaya girmeye cesaret edememektedir.

2. Yanomami Kabilesi :

Amerika kıtasının keşfedilmesinin üzerinden 500 yıla yakın bir zaman geçmiş olmasına rağmen hala daha keşfedilmemiş kabileler bulunmaktadır. Bu kabilelerin en büyüğü ise Yanomilerdir. Venezuela-Brezilya sınırındaki Amazon ormanında yaşayan Yanomiler bir arada yaptıkları geleneksel konutlarda yaşamaktalar ve dış dünyayla hiç bağlantıları bulunmamaktadır.

3. Awa Kabilesi :

Amazon’un derinliklerinde nesli tükenmekte olan Awa kabilesi, çocuklarını, silahlarını ve evcil hayvanlarını taşıyarak Doğu Brezilya’daki ormanları katediyorlar. Kendilerini köleleştiren çiftlik sahipleri ve Avrupalı sömürgeciler yüzünden maalesef bu izole kabilenin nesli tükenmek üzere. Günümüzde sadece 400 kişiler ve her şeye rağmen vahşi hayatla uyum içerisinde yaşıyorlar. Kabilenin kadınları yavru hayvanları emzirirken, modern dünyadan uzakta ve güvende kalmaya çalışıyorlar.

4. Ruc Kabilesi :

Vietnam da dış dünyadan yalıtılmış izole kabileleriyle ünlüdür. Özellikle Amerikan bombardımanlarından sonra keşfedilen bu kabilelerden en dikkat çekeni Ruc kabilesidir. Savaş nedeniyle harap olan ormanda artık yaşayamayan Ruc kabilesi modern Vietnam’da yaşamak zorunda kalmışlardır. Ancak yine de kabile üyeleri eskiden olduğu gibi yaşam biçimlerini yürütmektedirler. Balık tutma ve toplama geleneksel faaliyetleridir, pirinç tarlaları ve meyve bahçeleri yetiştirirler.

5. Korubo Kabilesi :

Amazon’un batı kısmında yaşayan Korubo kabilesi yabani ve vahşi olmasıyla ünlüdür. Öyle ki Brezilya hükümetinin barışçıl temasına görevlilerden 7 tanesini öldüresiye döverek karşılık veren kabilenin aynı zamanda yeni doğan bebekleri de öldürdükleri bilinmektedir. Devlet en sonunda bu kabilenin çok tehlikeli olduğuna karar vererek, bölgeye girişi yasaklamıştır. Bunun dışında net bir dini inanışı olmayan Korubo kabilesi anaerkil bir şekilde kadınlar tarafından yönetilmektedir.