Brooke Birmingham, 4,5 yılda verdiği 80 kilo ile zayıflama ve spor dergilerinin dikkatini çekmiş, obeziteyi iradesiyle alt etmiş Quad Cities, Illinois’li bir kadın vZayıflama yolunda ilerleyişini ‘’Not On A Diet’’ (diyette değilim) adlı bloğundan takipçileriyle her gün paylaşan Birmingham, kendisiyle röportaj yapmak isteyen Shape adlı derginin teklifini kabul ediyor ve tabii derginin istediği şekilde ‘’öncesi ve sonrası’’ fotoğrafları gönderiyor.

 
Ancak bikinili fotoğraflarını gönderdikten sonra fotoğrafları yazar tarafından reddediliyor. Derginin yayın politikası gereği kendisinden tişörtlü bir fotoğraf göndermesi isteniyor. Oysaki Brooke’a göre ‘’Başarı Hikâyeleri’’ adlı yazı dizisinde daha önce anlatılan hikâyelerde bikini fotoğraflar sorun yaratmamış.

 
Bunun üzerine bloğunda bu durumu anlatan genç kadının blog sayfası aşırı ilgiden kilitlenmiş. ‘’Bu benim vücudum, tamamen gerçek ve başardığım şeyi ortaya koyan şeylerden utanmıyorum’’ diyen Birmingham, eğer derginin ideal hikaye yerine gerçek hikayeyi yazmak istiyorsa bu foğrafları kullanmak zorunda olduğunu düşünüyor. e ayrıca da takip edilen bir blog yazarı.