Alman İstihbaratı BND’nin de dinlemeyaparken pek de seçici olmadığı ortaya çıktı. Federal Parlamento NSA-Araştırma Komisyonu’nun incelemesi sonucu ortaya çıkan bilgiler, Almanya’nın bugüne kadar bilinenden çok daha fazla ülke ve kurumu dinlediğini ortaya koydu.

Alman basınında yer alan haberlere göre, BND Amerika, İngiltere, Avusturya, İsrail, Fransa, BM, OPEC, Eurocopter ve Avrupa Uzay Ajansı gibi pek çok ülke ve kurumu da dinlemiş. Dinlenen merkezler arasında İsrail başbakanının bürosu, Avusturya İçişleri Bakanlığı, İngiltere Savunma Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı da bulunuyor.
Almanya’da dinleme skandalı ortaya çıktığında, BND’nin dinlemeleri NSA’nın istediği bazı kelimeler üzerinden yaptığı belirtiliyordu. Son bilgilere göre, BND kendi inisiyatifi doğrultusunda da dinlemeler gerçekleştirmiş. Almanya’nın kimi dost ülkeleri de dinlediği geçen yıldan bu tarafa biliniyordu. Yeni olan unsurlardan biri de, BND’nin Eurocopter ve Avrupa Uzay Ajansı, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Programı, Petrol Üreten Ülkeler Birliği OPEC, Uluslararası Para Fonu gibi kurumları da dinlemiş olması.