2009 senesinde senesinde yaşadığı saldırının ardından yeniden hayata tutunmaya çalışıyor…
Tam 4 sene önce bir şempanzenin saldırısına uğrayarak çok ağır bir şekilde yüzünün büyük bir bölümünü kaybeden ve vücudunun diğer yerlerinde de önemli hasarlar yaşayan Charla Nash yeniden hayata tutunmak için verdiği mücadeleyi anlattı.
 
Şu anda Amerika’nın, Massachusetts eyaletinde bir hemşire evinde hayatını sürdürmekte olan Nash, bu saldırı sonrasında kendine ait olan bütün özgüvenini kaybettiğini fakat nasıl her kamyonun tekeri patlatığında tekerleği değiştirip yoluna devam edebiliyorsa kendisinin de aynen bu örnekteki gibi hayata yeniden  4 kolla sarılacağını belirtti.
 
4 sene önce uğradığı saldırıda elini, yüzünü, burnunu ve gözlerini kaybeden Nash’e 2011 senesinde Boston Kadın Hastanesi’nde yeni bir yüz nakli yapılmıştı. Bir tek el naklinde tıbben başarısız bir operasyon geçiren 60 yaşındaki Nash son olarak da takma dişlerine kavuştu.

Çok uzun bir süre sonra tekrar diş sahibi olduğunu belirten Nash hala bu duruma alışamadığını ve biftek gibi sert etleri yemekten çekindiğini belirtti. Ancak tavuk, pizza ve salata gibi dişe daha yumuşak gelen gıdaları tüketebiliyor. 


Hemşire evinde vaktini genelde sesli kitaplar dinleyerek ve geniş koridorlarda yürüyerek geçirdiğini de belirten Nash hem kendi evinde yaşamayı hem de arkadaşlarıyla ve ailesiyle dışarda vakit geçirmeyi çok özlediğini söyledi.
 
Yaşadığı bu saldırıyı yakın bir zamanda hikaye haline getirerek doğadaki vahşi hayvanların asla evlere hapsedilmemesi gerektiği hakkında sıkı bir davaya hazırlanan Nash, bu davasını daha da güçlü kılabilmek için dünyanın dört bir yanından video ve fotoğraflar topladığını belirtti.

İlk saldırıya uğradığı zaman ailesinin açmak istediği davanın kabul edilmediğini belirten Nash, Şempanzelerin evlerde yaşamasını yasak kılacak bir yasa olmadığı için bu davanın daha önce açılamadığını belirtti.