Yaprak KOÇER- İlker AKTAŞ / SAMSUN, () – SAMSUN’da 15 gün önce trafik kazası geçiren ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 28 yaşındaki erkek B.Y.’nin organları 4 kişiye umut oldu.
Atakum İlçesi’nde 15 gün önce trafik kazası geçirerek yaralanan B.Y. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yapılan tetkikler sonucunda B.Y.’nin bu gece beyin ölümü gerçekleştiği belirlendi. Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörlüğü yetkililerinin B.Y.’nin ailesiyle görüşmesi sonucunda organların bağışlanmasına karar verildi. Aile, B.Y.’nin iki böbreğini, karaciğerini ve 2 korneasını bağışladı.
ZAMANA KARŞI YARIŞ
Bu sabaha karşı yapılan ameliyatla alınan 2 böbrek ve 2 kornea Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Organların nakil olacak hastalara ulaştırılması sırasında 112 acil servis ambulanslarıyla zamana karşı yarış yapıldı. Ulusal, Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) aracıyla B.Y.’nin karaciğeri ise Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirildi. Burada Sağlık Bakanlığı'nın uçak ambulansına konularak nakil için Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi.
FOTOĞRAFLI