Temel sinir sistemi bozuklukları veya beyin hastalıklarından değil, zaman zaman karşımıza çıkan halsizlik sorunlarından bahseden Karatay, bu konuda şunları ifade etti:

Sosyal medyanın ünlü doktoru sahtekar çıktı! Meğer doktor değilmiş Sosyal medyanın ünlü doktoru sahtekar çıktı! Meğer doktor değilmiş

"Halsizliğin en önemli nedenlerinden biri tabii ki stres. Bazen farkında olmadan yaşadığımız kaygılar, endişeler, psişik bozukluklar ve uykusuzluk, bu halsizliğe yol açabilir. Ancak unutmayın ki vücuttaki minerallerin, özellikle magnezyum ve potasyum eksikliği, halsizliğin en büyük sebeplerinden biridir. Susuzluk da bu duruma neden olabilir."

Ayrıca, enfeksiyonlar ve ateşli hastalıkların da halsizlik yaratabileceğini belirten ünlü doktor, "Ancak bunlar geçici durumlar ve hastalık iyileştiğinde halsizlik de ortadan kalkar" dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Hani bazen otururken birdenbire 'Pilim bitti' deriz ya, işte o an, vücudumuzun enerji kaynağının tükendiği an gibi bir şey. Ancak pilimizin bitmesini önlemek, şarj etmekten daha kolaydır. Peki, nasıl önleyebiliriz?

“Mümkün olduğunca stresten ve hastalıklardan kaçınmalıyız. Bu halsizliğin temel nedenlerinden biridir. Ayrıca, kullandığımız bazı ilaçlar da halsizliğe yol açabilir. İsteksizlik, içe kapanma veya işyerinde mobbing gibi durumlar da içsel stresi artırabilir.

Bir de fiziksel stresten uzak durmalıyız. Dikkat etmemiz gereken bir nokta, fazla koşuşturmak veya uzun saatler boyunca spor yapmak da halsizliğe neden olabilir. Bu tamamen doğal bir tepkidir.

Uyku sorunu yaşayanlar için de önerilerim var. Uyku düzeni çok önemlidir. Uyuduğunuz odada televizyon, telefon veya şarj aleti bulunmamalıdır. Odanın mümkün olduğunca karanlık olması da faydalıdır. Gürültüden de kaçının. Her gece aynı saatlerde, yaklaşık olarak 22.00 - 23.00 gibi uyumaya özen göstermek, enerji seviyenizi yükseltecektir."

"Kronik kabızlık, bağırsak florasının dengesiz hale gelmesi anlamına gelir. Kronik kabızlık, bağışıklık sistemimizin zayıflaması ve birçok hastalığa karşı savunmasız hale gelmemiz anlamına gelir."

Özellikle yoğun stres altında olan kişilerde birçok hastalığın riskinin arttığını belirten uzman, şu ifadelerle devam etti: "Stres bağışıklık sistemimizi zayıflatabilir, hücreler arasındaki hormonal dengeyi bozabilir ve bu hormonal dengesizlik halsizliğe neden olabilir.

Ayrıca, yorgunluğun bir diğer nedeni, doğurganlık çağındaki kadınlarda doğum, hamilelik, emzirme gibi nedenlerle anemi (kansızlık) gelişmesidir." Türkiye'de görmezden gelinen gizli bir anemi salgını olduğunu söyleyen Karatay, "Bu konu pek tartışılmıyor, ancak bu da kronik halsizliğin bir nedenidir. Hareket etmek önemlidir, ancak aşırı hareket etmek gerekmez. Düzenli olarak dışarıda 20 dakika yürümek, eklem ve kaslarınızın çalışmasını teşvik ederek dolaşımınızı hızlandırabilir." şeklinde açıklamalarda bulundu.