SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2014 yılı için belirlenen 'Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı' etkinliğini, Manisa'dan başlattı.
Sağlık Bakan Mehmet Müezzinoğlu, 2014 yılı için belirlenen 'Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı' etkinliğini, Manisa Laleli Merkez Parkı’nda, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Manisa Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri ve Manisalılar’la yürüyüş yaparak başlattı. Yürüyüş öncesinde konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sağlıklı yaşamın sırrının hareket etmekten geçtiğini söyledi. Hakkaniyetli sağlık hizmetlerine ulaşmayı ve standardını yükseltmeyi başardıklarını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, "Hedefimiz gelişmiş ülkelerdeki imkanları sunabilmektir. Ancak insan kendi sağlığına da önem vermeli. Örneğin sağlıklı beslenme çok önemli. Nefesimizle aldıklarımıza ve boğazımızdan geçen her yudum sıvıya dikkat etmemiz lazım. En sağlıklı içecek önce su, sonra süttür, ayrandır. En iyi öğünümüz mutlaka sabah kahvaltıları olmalıdır" dedi.
Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler yürüyüşün sonunda tartıldı. Tartıya çıkan Müezzinoğlu, 82 kilo geldi. Yürüyüşe katılanlara adım sayar, elma ve üzüm dağıtan Bakan Müezzinoğlu, kendisi de yumurta yedi. Müezzinoğlu, gazetecilerin yumurtayı tokuşturmasını istemesi üzerine, "Arkadaşlar hayatta hiç kimseyi birbiriyle tokuşturmayın, yumurta dahi olsa" dedi. Müezzinoğlu daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’na gitti.