İZMİR’de, Latife ve Ferdi Bilgiç çiftinin erken doğan ve ikisi yaşamını yitiren üçüzlerinden 980 gram olarak dünyaya gelen minik kızları Amaranur, yaşam mücadelesini kazandı. Minik bebek 4 aylık tedavi ve bakımının ardından taburcu edildi.
Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak isteyen 7 yıllık evli Ferdi Bilgiç ve Latife Bilgiç çifti, hamileliğin ardından üçüz bebeklerinin olacağını öğrenmenin şaşkınlığını ve heyecanını yaşadı. Ancak 4 ay önce erken doğumla dünyaya gelen bebeklerden ikisi yaşamını yitirdi. 980 gram doğan Amaranur bebek ise İzmir’deki Egepol Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı. Amaranur Bilgiç bebek, 4 aylık tedavi sonrasında 980 gramdan, 2 kilo 100 grama ulaşıp sağlığına kavuştu. Minik Amaranur taburcu edilirken bebeklerini kucaklarına alan Bilgiç çifti büyük mutluluk yaşadı.
Yenidoğan ünitesinde her yıl binlerce bebeğin hayata merhaba dediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Hakan Sabırlı, ekip olarak yoğun ve özverili bir tedavi yürüterek Amaranur'u hayata döndürmenin tarifsiz mutluluğuna ortak olduklarını söyledi. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nin önemine dikkat çeken Opr. Dr. Hakan Sabırlı, 30 küvözde bebeklerin 24 saat boyunca uzman hekimler ve hemşirelerin gözetiminde olduğunu belirtti.