SİVAS'ta kuş gribi şüphesi ile tedavi altına alınan 74 yaşındaki Nihat Soysal'ın yapılan tahlillerinde hastalığının pnömoni (zattüre) olduğu belirlendi. İkinci bir tahlil yapılarak sonucunun beklendiği belirtildi.
Şarkışla ilçe merkezinde Kale Mahallesi'nde yaşayan emekli öğretmen Nihat Soysal, cuma günü rahatsızlanınca yakınları tarafından Şarkışla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada zatürre ön tanısı ile hastaneye yatırılan Soysal, durumu kötüye gidince hastanede yapılan tahliller sonucu kuş gribi şüphesi ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisine sevk edildi. Enfeksiyon hastalıkları servisinde tedavi altına alınan Soysal'a yapılan tahlillerde hastalığın pnömoni olduğu belirlendi. Soysal'a ikinci bir tahlil yapıldığı ve sonucunun beklendiği açıklandı.
Oğlu Murat Soysal, ilçede muayenesi yapıldıktan sonra kendilerine kuş gribi olabileceğini söylediklerini belirterek, "Sivas'taki hastaneye geldiğimizde etraftakileri uyardılar, 'Dikkat edin kuş gribi' diyerek bir önlem aldılar. Bizde dahil herkese maske taktırdılar" dedi.
Öte yandan Sağlık Bakanlığı da konuyla ilgili açıklama yaparak habere konu olan kişinin hastalığının 'Viral pnömoni' olarak teşhis edildiğini belirtti.