SAMSUN’da fenalık geçiren 19 yaşındaki E.D.’nin beyninin sol tarafında ana damarlardan birinde tıkanıklık ve kalp kapakçığında yetmezlik tespit edildi. Genç kız yapılan ameliyatların ardından sağlığına kavuştu.
Samsun’da 10 gün önce olduğu yere yığılan, konuşamayan ve sağ taraf güçsüzlüğü gelişen E.D., kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tetkikler sonucunda genç kızın beyninin sol tarafında ana damarlardan birinde tıkanıklık ve kalp kapakçığında yetmezlik ile kalp içinde kan pıhtıları olduğu belirlendi. Nöroloji Uzmanı Doç.Dr.Murat Terzi ve Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Küsdül tarafından yapılan ameliyatlar sonrasında genç kız bir hafta içinde sağlığına kavuştu. Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Terzi, 19 yaşında beyin damar hastalığının oldukça nadir görüldüğünü söyledi. Dr. Terzi,  şöyle dedi:
"Bu yaşlarda beyin damar problemleriyle karşılaşıldığında kan pıhtılaşma problemleri, kalp hastalıkları gibi durumların araştırılması ve bu problemlere yönelik tedavilerin planlanması gerekir. Hastamızda hem beyin hem de kalp sağlığı açısından erken dönemde tanı konup, tedavisi planlanmış ve sağlığına kavuşmuştur."

FOTOĞRAFLI