ŞANLIURFA Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, her 2 binin üzerinde çocuk hastanın kendilerine başvurduğunu söyledi. Başhekim Güzelçiçek, yoğunluk nedeniyle normalde 60'ı geçmemesi gerekirken her doktorun günde 100 ile 150 arasında hastaya hizmet vermek zorunda kaldığını ifade etti.
Çocuk Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, 229 yatak kapasiteli hastanelerinin yetersiz kaldığını ancak yapımı süren ek binanın devreye girmesi ile bu sayının 360'a çıkacağını söyledi. Her kış mevsimi hasta sayısında yoğunluk oluştuğunu ifade eden Güzelçiçek, ailelerin gerekli önlemleri alarak çocuklarının hasta olmasını önlemesini istedi. Çocukların hastalıklardan korunması için aşılarının yapılması ve bebeklerin anne sütü ile beslenmesi gerektiğini anlatan Güzelçiçek, ailelerin alacağı önlemlerin hem çocukların hastalığını engelleyeceğini, hem de iş yüklerini azaltacağını kaydetti.
15 doktorun polikliniklerde görev yaptığı hastanelerine kış mevsiminin başlamasıyla günde ortalama 2 bin kişinin başvurduğunu dile getiren Başhekim Güzelçiçek şunları söyledi:
"Kış mevsiminde çocuk hasta sayısında mevsimsel hastalıklarla birlikte artış görülüyor. Bizim günlük hasta sayımız bin 500 civarında iken, kış mevsiminde bu sayı 2 bini geçiyor. Hasta çocuklarımızın tedavi edilmesi için polikliniklerimizde 15 doktorumuz görev yapıyor. SGK’nın planladığı hasta sayısı her bir doktora günlük 60 hasta olması yönünde. Ancak bizim hekimlerimiz günlük ortalama 100 ile 150 arasında hastaya bakıyor. Bu standartların üzerindedir. Hekim sayımızın artırılması; hem hekim hem hasta için kaliteyi artıracaktır."