ANTALYA'da, beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın bağışlanan böbrekleri, 2 kişiye can oldu.
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde oturan 50 yaşındaki Cafer İzgi'nin böbrekleri, 13 yıl önce işlevini yitirdi. Diyalize girmeye başlayan İzgi'ye yakınları böbrek vermek istedi. Ancak doku uyumsuzluğu ve farklı nedenlerle uygun böbrek bulunamadı. Yaklaşık 12 yıl diyalizle yaşama tutunan Cafer İzgi, tavsiye üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne gelerek Sağlık Bakanlığı Organ Bekleme Sırası'na kaydoldu. İzgi, beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın bağışlanan böbreğiyle yaşama tutundu.
1 yıldır sırada beklediğini anlatan Cafer İzgi, "8 ay önce kadavradan böbrek çıktı. Fakat kan testleri sonucu nakle uygun görülmedim. O tarihte nakil ertelendi. 5 gün önce yeniden haber gelince çok sevindim. 'Bu kez şans yüzüme gülecek' dedim ve hazırlıklar sonunda böbrek nakli gerçekleşti. Bağış yapan aileye teşekkür diyorum. Allah razı olsun" diye konuştu.
10 YIL BÖBREK NAKLİNİ DÜŞÜNDÜ
Ailesi tarafından kimliği açıklanmayan vericinin diğer böbreğiyle yaşama tutunan 10 yıllık böbrek hastası 43 yaşındaki Yıldıray Çevik ise "Afyonkarahisar'da yaşıyorum. Haber verilmesi üzerine eşimle birlikte Antalya'ya geldim. İşlemlerim yapıldı ve hiç sorun yaşamadan böbrek nakli oldum. Bağış yapan aileye minnet borcumu nasıl öderim bilemiyorum" diye konuştu.
Her iki hastanın durumunun çok iyi olduğunu söyleyen Organ Nakli Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, "Adının açıklanmasını istemeyen bir ailenin bağışladığı böbrekler, iki hastamıza yaşam kaynağı oldu. Hafta sonu taburcu olacaklar. Periyodik kontrolleri sürecek" diye konuştu.