12-13 Ağustos tarihlerinde yoğun olarak gözlemlenen Persied Meteor Yağmuru azalarak da olsa devam ederken bu muhteşem doğa olayını fotoğrafçılarda farklı gözlerden yansıtmaya devam ediyor. Bu gök olayını Karacabey Longozu'nda fotoğraflayan doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş ‘Meteor Yağmuru için gittiğim akşam longozun gece fotoğraflarının apayrı bir büyüsü ve tadı olduğunu farkettim. Sabahın ilk ışıklarına kadar ormandaydım’ dedi.
Her yıl Temmuz ve Ağustos aylarında denk gelen bu gök olayı bu yıl en yoğun olarak 12-13 Ağustos tarihlerinde gözlendi. Saatte ortalama 200 meteorun atmosfere girdiği gecede gök bilimciler ve doğaseverler şehirlerden uzak yükseklere ve ışıksız ortamlara giderken bu özel ana tanıklık ettiler.
Bursa’da bu gök olayını izlemek isteyenlerin adresi genelde Uludağ olurken, doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş Karacabey Longoz Ormanları'nda dikkat çekmek adına bu gök olayında burayı tercih etti.
Karacabey ilçesi sınırlarında bulunan Karacabey Longoz Ormanı subasar özelliği ile biliniyor. Türkiye’nin önemli sulak ve doğal alanlarından biri olan Longoz ormanı son yıllarda doğa fotoğrafçıları ve kuş gözlemcilerinin yoğun takibi altında.