Yurdun hafta sonu Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı sistem ile pazar günü Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine girmesinin beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, cumartesi günü ülkenin büyük bir bölümünün yağışsız geçeceği, Trakya, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de yerel sağanak yağmurların görüleceği ifade edildi. Rüzgarın güneyli yönlerden Marmara ve Ege'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmininde bulunuldu.

Yurdun batı kesimlerinde pazar günü görülmesi beklenen yağışların Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya'da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağmur ile sağanak şeklinde olacağı belirtildi. Öğle saatlerinden itibaren Trakya'nın batısında görülebilecek karla karışık yağmur ve kar yağışlarının gece saatlerinde Marmara geneline yayılacağı, rüzgarın güneyli yönlerden batı, iç ve kuzey kesimlerde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesinin beklendiği kaydedildi.

Yurdun büyük bir bölümünde pazartesi meydana gelecek yağışların, Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur, Marmara'nın güney ve doğusu ile zamanla İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı belirtildi. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden, güneybatı ve iç kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Ege ve Marmara'nın batısı dışında salı günü Türkiye genelinin yağışlı geçeceği, yağışların Doğu Karadeniz ve Akdeniz kıyı kesimleriyle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmini yapıldı.

Hava sıcaklıklarının hafta sonu Türkiye genelinde artması, hafta başından itibaren batı kesimlerden başlayarak yurdun iç, batı ve kuzey kesimlerinde hissedilir derecede azalması beklendiği belirtildi.

- İstanbul'da pazar günü kar bekleniyor

İstanbul'da cumartesi günü beklenen kuvvetli lodosun ardından pazar günü kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek yağışın, gece saatlerinden itibaren kentin batısından başlayarak karla karışık yağmur ve kara dönüşeceği, kar yağışının aralıklarla salı akşamına kadar iç ve yüksek kesimler başta olmak üzere yerel olarak etkili olacağı tahmininde bulunuldu.

Kentte hafta sonu 15 dereceye kadar yükselecek hava sıcaklığının pazartesi günü hissedilir derecede azalarak sıfır dereceye kadar düşmesi beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji yetkilileri, yurt genelinde beklenen kuvvetli sağanak yağmur ve kar yağışları, kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek rüzgarlar ve ani sıcaklık düşüşleriyle meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, sel, su baskını, heyelan, soba zehirlenmeleri, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

AA