Erzurum’da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından kentin bir çok noktasındaki ev ve işyerlerini su bastı. Birinci kat ve bodrumda kalan vatandaşlar selden son anda kurtularak kendilerini dışarıya attı.
Erzurum Valiliği Kriz Merkezince yürütülen çalışmalarla Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekiplerine ait iş makinaları selle mücadelede yoğun çaba gösterdi. Kent genelindeki sel baskınları sonucu İtfaiye ve Polis haber merkezleri adeta kilitlenirken, vatandaşlar da sel basan yerlerde biriken suları kendi imkanlarıyla ellerindeki malzemelerle boşaltmaya çalıştı. Bazı yollardaki asfaltlar yerinden sökülürken, alt geçitler adeta göle döndü. İtfaiye ve AFAD ekiplerinin yetersiz kaldığı bölgelerde Polis ekipleri zaman zaman megafonla vatandaşlara yönlendirme yaparak uyarıda bulundu.
Sele duble köprü çözümü
Kaldırımlarda mahsur kalan vatandaşların imdadına Zabıta’nın yöntemi yetişti. Alüminyum malzemeyle selin aktığı yola geçit yaparak vatandaşların geçmesini sağlayan ekipler, büyük takdir topladı. Hem gidiş hem de geliş şeklinde adeta duble bir köprü anımsatan yöntemle vatandaşlar ıslanmaktan kurtuldu.
Sudan atlamak isterken ayağını kırdı
Yol kenarında biriken suyun üzerinden atlamak isteyen bir kadının ise ayağı kırıldı. Kadının imdadına yoldan geçen çevredeki vatandaşlar yetişti. Sel sularından dolayı kapanan yollarda oluşan yoğun trafik neticesinde ambulansın gelmemesi üzerine vatandaşlar talihsiz kadını özel bir araçla hastaneye götürdü.