AK Parti için yaptığı, "Geliyor halk, geliyor AK" şarkısı ile gündeme oturan Zeo Jaweed Gezi olaylarında yaşanan o karanlık süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gezi'nin bir algı operasyonu olduğunu söyleyen Jaweed, "Gezi olayları sırasında benim jenerasyonum içinde sosyal medyayı aktif kullanan gençler üzerinde algı operasyonu yapıldı. Tabii bunu idrak edebilmek ve olayın perde. O süreç içerisinde vatanını seven bir Türk genci olarak ben de bir şarkı yaptım. Ama pişmanım. O işin o dönem arkasındaydım fakat bir yerde bir hata olduğunu anladım. Evet, o sıralar kandırıldım" dedi.

Jaweed şunları söyledi:

İSTİKRAR VAR

"Araştırıyorsun, ediyorsun, bir hata yapıldığı ortaya çıkıyor. Çünkü işin aslına bakıldığında ortada bir istikrar, geçmişe bakınca bir duruş ve ilk defa 2023 hedefi gösterilerek geleceğe bir yatırım var."

'BÜTÜNLÜK VAR'

"Tek bir isteğim var: Geleceğe bırakacağımız bir şeyler olmalı. Bu manzarayı ve bütünlüğü bozmamalıyız. AK Parti için yazdığım şarkıyı bu duygularla kaleme aldım ve bir gecede tamamladım."

'KURUŞ ALMADIM'

"Seçim şarkısı için AK Parti Ankara Milletvekili Ertan Aydın'dan teklif geldi. 10 günde eseri tamamladık. Ne ben, ne stüdyo çalışanları, ne de müzisyenler bu şarkı için tek kuruş almadık. Bu bizden bir hediyedir."

'KARALIYORLAR'

"Şarkıyı hediye ettik çünkü bu vicdani bir durumdu. Çünkü AK Parti'ye karşı müthiş bir karalama kampanyası olduğunu gördüm. Üçüncü havaalanı, üçüncü köprü hep karalandı."

KİMDİR?

Asıl ismi Tolga Cavit Güner olan Zeo Jaweed 11 Aralık 1989 yılında Kadıköyde doğdu. 2005 yılında rap müziğe Zeus ismiyle bomba gibi bir giriş yapan Jaweed'in rap müzik dalında bir çok ünlü isimle önemli çalışmaları bulunuyor. 6 tane albümü bulunan şarkıcı, çalışmalarına devam ediyor
.