‘Sesi Çok Güzel’ yarışmasıyla ismini duyuran ve ses sanatçısı Sibel Can’ın ‘Veliahtım’ dediği Mutlu Kaya silahla başından vuruldu. Mutlu’nun evinde ölüm sessizliği yaşanırken, şüpheler, eski sevgilisine çevrilmiş durumda.
Edinilen bilgilere göre, "Sesi Çok Güzel" Yarışması ile tüm Türkiye’nin beğenisini kazanan Diyarbakırlı Mutlu Kaya, dün gece saat 01.00 sularında evinde silahlı saldırıya uğrayarak başından vuruldu. İddiaya göre, eski sevgilisi, Mutlu Kaya’ya kapısının önüne çıkmasını istedi. Kimliği belirlenemeyen kişi, Mutlu’ya ateş ederek başından yaraladı. Evdekilerin haber vermesiyle olay yerine çok sayıda 112 acil servis ambulansı ve polis ekibi sevk edildi. Kanlar içinde yere yığılan Mutlu’ya ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Ağır yaralı şekilde önce Ergani Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mutlu, daha sonra ambulansla Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan Mutlu’nun hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Başından vurularak ağır yaralanan Mutlu’nun evinde ise sessizlik hakim. 3 katlı avlulu evde kimse bulunmazken, giriş katında bulunan terlik ve kapıdaki kurşun izi görenlerin içini acıttı. Hane halkı olayın hemen ardından evden çıkarken, sofranın ise hala yerde kaldığı görüldü. Mutlu’nun dışarı çıkarken kullandığı terliklerin ise etrafa saçıldığı görüldü.
 
'Eski sevgili yaptı' iddiası

Dün gece evinde başından vurulan Mutlu’nun olayı ile ilgili henüz resmi kaynaklardan bir açıklama yapılmazken, bütün şüpheler, Mutlu’nun eski sevgilisinin üzerine çevrilmiş durumda. İddiaya göre, Mutlu’nun eski erkek arkadaşı, 24 Mayıs tarihinde Hilar Perçem Park’ta vereceği konser öncesi kentin birçok noktasına asılan afişleri gördü. Bunun üzerine Mutlu’yu arayan erkek arkadaşı, kapıya çıkmasını istedi. Kimliği belirlenemeyen zanlı, Mutlu dışarı çıkar çıkmaz tetiğe basarak genç kızı başından yaraladı.

'Babası vurdu' iddiası
 
Bir diğer iddia ise Mutlu’yu babası vurduğu iddiası. İddiaya göre Mutlu’nun babası kızının şarkıcılık yapmasını istememiş ve ona ölüm tehditleri savurmuştu.
 
Çalıştığı okulda sessizlik hakim
 
Mutlu’nun ailesinin geçimine katkıda bulunmak için çalıştığı okulda da sessizlik hakim. Mutlu, ailesine yardımcı olmak içi İnkılap İlkokulu kantininde eniştesiyle birlikte çalışıyordu.
 
Yerdeki sofra yürek dağladı
 
Mutlu’nun vurulduğu evindeki bir detay ise yürekleri dağladı. Kurşunun açtığı delikten görülen evin bir bölümünde yer sofrası dikkat çekti.
 
Öte yandan emniyet ekiplerinin, olayla ilgili çok yönlü soruşturması devam ediyor.