Fransa'da, sokakta görülen kaplan yetkilileri harekete geçirdi. Seine-et-Marne'de görülen kaplanı yakalamak için polis ve itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
Başkent Paris'in doğusunda yer alan  Seine-et-Marne bölgesindeki yerel yetkililer, yaklaşık 70 kilogram ağırlığında olduğu tahmin edilen bir kaplanın bölgede başı boş dolaştığı yönünde ihbar aldıkları, bunun üzerine itfaiye ve tüm güvenlik güçlerinin kaplanı yakalamak için harekete geçtiğini duyurdu.  Seine-et-Marne Polis Sözcüsü havanın kararmasıyla çalışmalara ara verildiği belirtilirken kaplanın nereden geldiğinin hala bilinmediği kaydetti.


Açıklamada, kaplanın şehre yakın bir sirkten kaçmış olabileceği yönündeki iddialar da yalanlandı. Sözcü, kaplanı sağ yakalayıp etkisiz hale getirmeyi hedeflediklerini, gerekmesi halinde öldüreceklerini söyledi.



Başı boş şekilde dolaşan kaplanı yakalamak için 60'tan fazla itfaiye görevlisi ve polis bölgede konuşlandırılırken havadan da Termal kameralı helikopterlerin arama yaptığı belirtildi.

Dünyaca ünlü eğlence parkı Disneyland civarındaki Montevrain kentinde bir cep telefonuyla görüntülenen kaplan için Disneyland yetkilileri de açıklama yaptı. Disneyland'in açıklamasında tema parklarının hiçbirinde kaplan bulunmadığı, dolayısıyla başı boş kaplanın parktan kaçmış olmasının imkansız olduğu vurgulandı.



Montevrain Belediye Başkanlığı ise kent sakinlerine gerekmedikçe evlerinden çıkmamaları çağrısında bulunuldu. Kaplan ilk olarak Sabah saatlerinde bir süpermarketin park yerine yakın bir alanda görülmesi üzerine polise bildirilmişti. Bölge sakinlerinden birinin cep telefonuyla çekilen fotoğrafta ise kaplan Seine-et-Marne'e bağlı Montevrain kentindeki yeşil bir alanda otururken görüntülenmişti.