Yalova'da, Roman vatandaşlar, Show Tv'de yayınlanan ve Romanları konu alan 'Roman Havası' isimli diziyi, yol kapatarak protesto etti.
YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

'Roman Havası' dizisine tepki gösteren bir grup Roman, Bağlarbaşı Mahallesi'nde yol kapatma eylemi yaptı. Eylemde konuşan Yalova Genç Romanlar Derneği Başkanı Kerem Koyuncu, Roman vatandaşların, diziden rahatsızlık duyduğunu söyledi.



"BİZİ HIRSIZ GİBİ GÖSTERİYOR"

Dizide küfürler edildiğini ve bundan çocuklarının olumsuz etkilendiğini dile getiren Koyuncu, şöyle konuştu: "Dizide, ağır ithamlarla küfür olduğu halde bip koymuyorlar. Kadınlarımız, sokakta doğurmuş gibi gösteriliyor. Hanımlarımız sokakta doğurmuyor. Çocuğum, annesine, 'Sen beni sokakta mı doğurdun?' diye soruyor. 'Çingene' kelimesi sıklıkla kullanılıyor. Bu kelime yasal olarak zaten yasak. Bir evin içinde bir aile, hırsız gibi gösteriliyor. Dizinin yapımcısının bizden özür dilemesini, dizisine devam edecekse formatını değiştirmesini istiyoruz."



"BAYANLARIMIZ SOKAKTA DOĞUM YAPMIYOR"

Mahallede yaşayan ev kadınlarından Zeynep Pala ise Roman kadınlara dizide hakaret edildiğini savunarak, "Birincisi; bayanlarımız sokaklarda doğum yapmıyor. İkincisi; çekirdekleri kimse yiyip yiyip evde yere atmıyor. Üçüncüsü; 9 kişi bir yatakta yatmıyor. Abdestin de guslün de ne olduğunu herkes biliyor. Romanları abdestsiz, gusülsüz zannetmesinler. Böyle aşağılayıcı kelimeler kullanmasınlar" ifadesini kullandı. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.