Bunu yapan öz annesiKırklareli’de genç bir kadın, 7 yaşındaki engelli çocuğunun maaş kartını ve kimliğini alarak kayıplara karıştı. Kadının Facebook’tan tanıştığı biriyle kaçtığı iddia edildi.
İddiaya göre, 13 yıllık evli Hayriye A., telefonuyla uzun zamandan beri fazla vakit geçirmeye başladı. Sosyal paylaşım sitelerinden yeni arkadaşlar edinen genç kadın, 22 Mayıs Perşembe günü zihinsel engelli oğlu İlker A.’yı (7) okuldan aldıktan sonra eve getirerek, komşuya gidiyorum diye evden çıktı. Çocuğunun üstüne kapıyı kilitleyerek ortadan kaybolan Hayriye A.’dan 12 günden bu yana haber alınamıyor.

Öte yandan, Hayriye A.’nın engelli çocuğu İlker A.’nın maaş kartını ve kimliğini alıp kaçtığı ifade edildi.

Aile perişan oldu

22 Mayıs Perşembe günü akşam saatlerinde Hayriye A.’nın eve dönmediğini fark eden aile, genç kadını telefonla aramaya başladı. Hayriye A.’nın telefonlara cevap vermemesi üzerine telaşa kapılan aile, polise kayıp başvurusunda bulundu. Arama çalışmalarını sürdüren polis ve jandarma ekipleri, 12 günden bu yana Hayriye A.’nın izine rastlayamadı.

Hayriye A.’nın eşini, kızını ve zihinsel engelli oğlunu terk ederek kaçması aileyi perişan etti. Her yerde Hayriye A.’yı arayan aile, genç kadının bir an önce geri dönmesini istedi.

Eşinin kaybolması üzerine gözyaşı döken Nevzat A., "Ben eşimi çok seviyorum onun da beni sevdiğine eminim. Ne olursun geri dön karıcığım" diye seslendi.

Nevzat A., eşine canı sıkılmasın diye cep telefonu aldığını dile getirerek, "Eşime telefon aldıktan sonra Facebook’tan biriyle arkadaşlık kurdu ve tanıştığı kişiyle kaçtı. Sürekli Facebook’ta birileriyle konuşuyordu. Hayriye bir cahillik yaptı ve Facebook’tan tanıştığı biriyle beni ve çocuklarımızı bırakarak onlara kaçtı. Dönsün evine. Ben onu affetmeye hazırım. Benden ayrılacaksa ayrılsın ama çocuklarımıza nasıl kıyıyor. Her şeyi unutmaya hazırım yeter ki evine dönsün. Hayriye evden gitti gideli çocuklar hastalandı ’annemizi istiyoruz’ diye her akşam ağlıyorlar" şeklinde konuştu.

Ne zaman görsem telefon elinde

Eşi ve çocuklarını bırakıp kaçan Hayriye A.’nın kayınbabası Ahmet A. da gelininin her zaman elindeki telefonla bir şeyler yaptığını belirterek, "Oğlum Nevzat eşi Hayriye’nin evde canı çok sıkılıyor diye ona telefon aldı. Ne zaman görsem elinde telefon sürekli bir şeyler yapıyordu. Engelli torunum İlker’i okula götürürken bile servisteki hostes bayanın dikkatini çekmiş sürekli telefonla oynaması. Okula giderken okuldan geldiğinde sürekli telefon elinde hep bir şeyler yapıyordu. Devlet engelli çocuğuna baksın diye maaş veriyordu. Maaş kartını ve İlker’in nüfus kağıdını yanında götürmüş" dedi.

Hayriye A.’nın kayınvalidesi Asiye A. ise,"Gelinim Hayriye telefon ile oynamaktan Facebook’a girmekten evde ev işlerini bile yapmıyordu. Ben oğluma dedim ’sen buna telefon aldın ama bu hiçbir iş yapmıyor, çocuklara bakmıyor’ dedim" diye konuştu.

Canım annem bizi sensiz bırakma

Hayriye A.’nın 12 yaşındaki kızı Hanife A. annesinin onları bırakıp gitmesinden dolayı çok üzgün olduğunu belirterek, "Anne nerede kaldı sevgin. Hani bizi çok seviyordun neden bırakıp gittin? Ben annemi çok özledim. Gel artık canım annem bırakma bizi sensiz" ifadelerini kaydetti.

Hayriye A.’nın  Facebook hesabından en son 22 Mayıs 2014 tarihinde paylaşımda bulunduğu, o günden bu yana kadının izine rastlanmadığı belirtildi.