Bodrum’da hava sıcaklığının yükselmesiyle birlikte yaz sezonu açıldı. Turizm cenneti Bodrum’a turistlerin gelmesiyle ilçede hareketlilik başladı.

Rüzgar ve soğuk havanın bitmesi ile birlikte az sayıda yabancı ve yerli turist denize akın etti. Hava sıcaklığının zaman zaman 28 dereceye kadar ulaşmasıyla birlikte vatandaşlar kendilerini denize attı.

Kumbahçe, Gümbet, Bitez sahilleri başta olmak üzere bütün sahiller yerli yabancı turistlerle doldu. Kış aylarında kapalı dükkanlar tadilatlarını bitirip kepenklerini açtı. İlçedeki hareketlilik esnafın yüzünü güldürürken, oteller şimdiden dolmaya başladı. Bodrum çarşısında ise turistler alışveriş yapmaya başladı.

Sıcak havayı fırsat bilip denize giren vatandaşlar deniz sezonun açtıklarını belirterek, “Çok sıcak bir hava var denize girmek istedik. Deniz çok güzel biz yaz sezonunu açtık” dedi.

YATLAR SAHİLLERE YANAŞTI

Sıcak havayla birlikte milyon dolarlık yatlar da deniz indi. Kumbahçe açıklarına demirleyen yatlar yaz sezonunun habercisi oldu. Birbirinden lüks ahşap ve motor yatlar sahillere yakın yerlerde demir atmaya başladı.