Düzce'nin Cumayeri ilçesinde başıboş gezen bir yavru ayı gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Kısa süre içerisinde olay yerine gelen ekipler, yavru ayıyı yakalamak için çalışma başlattı. İlk önce yavru ayının bulunduğu alanda güvenlik önlemi alan ekipler, daha sonra yavru ayıyı sırtından yakalayarak nöbetçi kulübesine götürdü. Nöbetçi kulübesinde bekletilen yavru ayıya polis ekiplerince balık ve meyve verildi.

"AÇ KALDI İNDİ GALİBA"

Yaka Mahalle Muhtarı Mustafa Çakır, "Evin önünde köpek havlıyordu gittim baktım ayı yavrusu, emniyetin yanında sıkıştı burada. Hemen emniyet ekiplerini aradım. Kovalamaca sonunda yakaladık ve emniyetin kulübesine konuldu. 3 tane yavru olduğu söyleniyor. Annesinin vurulduğu söyleniyor. Aç kaldı indi galiba" dedi.


"BİR BAKTIM BABAM AYININ PEŞİNDE KOŞUYOR"

İbrahim Çakır ise "Uyuyordum baktım sesler camda bir batkım ayı babam peşinde koşuyordu. Uyku sersemiyle ne olduğu anlayamadım" diye konuştu.


VATANDAŞLAR MERAKLA FOTOĞRAF ÇEKTİ

Polis kulübesinde ayı olduğunu duyan vatandaşlarda merak ederek hem ayının fotoğrafını çekmeye çalıştı, hemde izledi.


Kulübede bir süre bekletilen yavru ayı Doğa Koruma Milli Parklar Rehabilitasyon Merkezi ekiplerince teslim alındı. 3 aylık yavru ayı veteriner kontrolünün ardından Efteni gölü rehabilitasyon alanında bakıma alındı. Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü, üniversite hocaları ve uzmanlarla karar verilip duruma göre Bursaveya İstanbul ayı rehabilitasyon merkezine götürülecek.